Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Wolff csipkelődött egy kicsit, a magasba emelt Mercedes miatt
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Wolff csipkelődött egy kicsit, a magasba emelt Mercedes miatt

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elismerte, hogy megijedt, amikor látta, hogy Lewis Hamilton autója meredek szögben, magasan a levegőbe emelkedett az utolsó edzésen.

A W14-es futóművet egy daru emelte fel, miután Hamilton az edzés vége felé Mirabeau-nál balesetet szenvedett. Az autó egy ponton nagyon meredek szögbe dőlt, majd megnyugodott, mielőtt magasra emelték a levegőbe.
Monacóban rendszeresen használnak darukat az autók kiemelésére, hogy felgyorsítsák a helyreállítási időt. Sergio Pérez Red Bullját ugyanígy szedték össze a kvalifikáción.

Wolff elismerte, hogy nem örült annak, hogy csapata egyik autóját így kezelik, különösen azért, mert így olyan alkatrészek is jól láthatóvá váltak, amelyek általában rejtve vannak, mint például a padlólemez.

“Bárki is végezte a daruzást, valószínűleg korábban a Cirque du Soleilnek dolgozott” – mondta a médiának, utalva a montréali székhelyű szórakoztatóipari vállalat és a világ legnagyobb kortárs cirkuszára, ahol hasonló akrobata mutatványokat mutatnak be.

“Őszintén szólva, ezt fel sem fogom. Az autó az úton volt, feltehetted volna egy teherautóra, és inkább [mint] azt, hogy a világon mindenkinek megmutatod az autót. Ez finoman szólva is szuboptimális volt számunkra.”

Ugyanakkor egyértelművé tette, hogy nem állt szándékában kritizálni a pályabírókat.

“Mindenki a legjobbat teszi, és nem akarok olyan csapatfőnök lenni, aki ostorozza a felügyelőket, akik a munkájukat végzik.”

Horner: A Red Bull nem hozta volna létre a saját motorrészlegét, ha számított volna a Honda visszatérésére

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek

1 megjegyzés

  1. Nem könnyű Hamiltonnak, hogy csak a 5. helyről indulhat

    […] brit pilóta autóját a harmadik szabadedzésen még daruval kellett kiemelni a pályáról, viszont a szerelők kész lettek a munkával az időmérő kezdetéig, így Hamilton […]

A hozzászólások lezárva.