Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Az Aston Martin saját sebességváltót fog építeni 2026-ra
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Az Aston Martin saját sebességváltót fog építeni 2026-ra

A következő lépés az Aston Martin végső sikerre törekvésében a Forma-1-ben a saját sebességváltó építése.

A Lawrence Stroll tulajdonában lévő, Racing Point és az Aston Martin identitást átívelő korszakban, sőt még korábban, amikor a csapat még Force India néven futott, a silverstone-i székhelyű csapat mind a motorokat, mind a sebességváltókat a Mercedestől vásárolta.

Az Aston Martin és a Honda azonban a múlt héten bejelentette, hogy 2026-tól gyári együttműködésre lépnek – ez késztette a csapatot arra a döntésre, hogy saját váltót tervezzen és építsen.

“2026-tól a hátsó felfüggesztéssel együtt a sebességváltót is házon belül kívánjuk gyártani” – erősítette meg Mike Krack csapatfőnök.

“Ezen a hétvégén kezdjük meg a beköltözést az új gyárba. Ezt követően elkezdjük a saját sebességváltónk fejlesztését. Még két és fél évünk van hátra.”

Krack azonban amellett is érvel, hogy a Forma-1-nek újra át kellene gondolnia a szabályait, amelyek szerint a csapatoknak saját váltót kell építeniük, vagy egy rivális csapattól kell vásárolniuk.

“A modern F1-es sebességváltók teljesítménye alig különbözik más motorsport-kategóriákétól. Egy új váltó kifejlesztése és legyártása kétségtelenül kihívást jelent, de nem lehetetlen. A problémát a költségek jelentik.”

“Évente 8-9 millió dollár nagyon kis teljesítménykülönbségért – és most ott a költségvetési korlát. Azt hiszem, itt az ideje újragondolni [ezt].”

“Tárgyalunk az FIA-val arról, hogyan lehetne egyszerűbb technológiával és jobb költségteljesítménnyel rendelkező váltót fejleszteni, hogy az egész sport fenntarthatóbbá váljon.”

Alonso megvédte az Aston Martin stratégiáját

Forrás: grandprix.com  

Releváns cikkek

2 Megjegyzések

  1. Marko: De Vries Monacói teljesítménye az, amit látni szeretnék

    […] Az Aston Martin saját sebességváltót fog építeni 2026-ra […]

  2. Alonso: A pálya nagyja zöldbe van öltözve, ami elképesztő

    […] Az Aston Martin saját sebességváltót fog építeni 2026-ra […]

A hozzászólások lezárva.