Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Toto Wolff megdicsérte a csúcsformában lévő Max Verstappent
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Toto Wolff megdicsérte a csúcsformában lévő Max Verstappent

Toto Wolff dicsérte Max Verstappent, amiért az F1-es Monacói Nagydíjon aratott legutóbbi győzelmét követően a legjobb formáját nyújtotta.

Verstappen idén már a negyedik győzelmét szerezte, és több mint 20 másodpercet vert Fernando Alonsóra a nehéz körülmények között.
Nem volt teljesen egyszerű hétvége Verstappen számára sem, aki többször is a falat súrolta a nagy tempó mellett.
Azonban a fiatal holland a legutóbbi diadalával a Red Bull mind a hat idei futamot megnyerte, így mindkét bajnokságban fölényes előnyre tettek szert.

A vasárnapi Monacói Nagydíj után Wolff megismételte azt a véleményét, hogy az Forma-1-nek nem kellene megpróbálnia szándékosan visszaszorítani a Red Bullt, miközben dicsérte Verstappent a teljesítményéért.

“Ha elkezdjük kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, akkor tönkretesszük ezt a sportot. Ez egy meritokrácia, a legjobb pilóta a legjobb autóban, ugyanannyi pénzt költve, megnyeri a bajnokságot, és ha valamelyikben megszegi a szabályokat, akkor keményen meg kell büntetni, de csak akkor – de nem azért, mert jó munkát végzett.”

“Ha nyersz a Forma-1-ben, az egy meritokrácia, és ők [a Red Bull] éppen jó munkát végeztek. Az autó minden körülmények között gyors, a pilóta a legjobb formáját hozza, még ma is, hogy időnként kimegy, de nem töri össze, az egy készség. Látszik, hogy hajtott, szóval minden elismerésem nekik.”

A Mercedes Monacóban jelentős frissítőcsomagot vezetett be, bár egyelőre nem világos, hogy mekkora a valódi nyereség belőle. Míg Lewis Hamilton a negyedik helyen végzett, addig George Russell az ötödiken.

“Csak jobb munkát kell végeznünk, fel kell zárkóznunk, intelligens megoldásokat kell találnunk. Reméljük, hogy a mi tanulási és fejlődési görbénk meredekebb, mint az övék, és végül újra harcba szállhatunk ezért. Mert ez egy meritokrácia. Ez sport, hogy jó-e a show-nak vagy sem?”

“Nyilvánvalóan egy erős küzdelem tíz versenyző vagy legalább kettő között sokkal jobb lenne mindannyiunk számára, de ez nem történik meg, ezért egyszerűen el kell fogadni ezt, és dolgozni azon, hogy újra oda kerüljünk.”

Egy kiélezett időmérő után Verstappené a pole Monacóban

Forrás: crashn.net  

Releváns cikkek