Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Alonso: A pálya nagyja zöldbe van öltözve, ami elképesztő
Formula 1

Alonso: A pálya nagyja zöldbe van öltözve, ami elképesztő

Alonso jól kezdte a hazai nagydíjhétvégéjét, a két szabadedzésen első és második lett pénteken.

Míg a Red Bull pilótája, Verstappen rekordidőt, 1:13,907 mp-et produkált a régi-új pályán, amiből kivették a sikán az utolsó szektorból, addig Alonso mindössze 0,170 másodperccel lemaradva ment  Aston Martinnal.

“Nagyon szoros volt. 1-2 tized hátrány már teljesen más pozícióba helyez téged, de ezek nem mérvadó idők. ” – mondta Alonso, a második szabadedzés után.

“A pálya egy kicsit lassabb, mint amit előre megjósoltunk, szóval még több idő van finomítani a beállításokon, de eredményes péntek volt.”

A spanyolt az Aston Martin első és hátsó szárny fejlesztéseinek hatékonyságáról is kérdezték.

“Működnek, abszolút működnek. Nincs olyan fejlesztés, amit úgy teszünk fel az autóra, hogy nem segítene minket. Ez Bahrein óta így megy nálunk. Elégedett is vagyok velük, de holnap fogjuk meglátni, hogy hol állunk a többiekhez képest.”

Alonso rengeteg támogatást kap a hazai rajongóktól. A rajongók nagy része zöldbe öltözve szurkol a spanyol versenyzőnek, amit Alonso össze is hasonlított a kétezres évekkel, amikor itt nyert futamokat.

“Azt hallom, hogy a 67% a lelátóknak zöldbe van öltözve, ami elképesztő. Emlékeztet 2005, 2006, 2007-re, mikor ugyanígy minden egy színű volt.”

“Nagyon érzem ezt a támogatást, azt a különleges energiát. Csodálatos volt ma reggel a rajongói fórumon. Vezetés közben nem hallom őket, de érzem, milyen lelkesek, úgyhogy remélhetőleg jó műsort adunk nekik.”

Az Aston Martin saját sebességváltót fog építeni 2026-ra

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek

1 megjegyzés

  1. Alonso elmagyarázta, hogy miért döntött úgy, hogy nem támadja meg Strollt a hatodik helyért

    […] Alonso: A pálya nagyja zöldbe van öltözve, ami elképesztő […]

A hozzászólások lezárva.