Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
A Red Bull egyik fejlesztését a riválisok  inspirálták
Formula 1

A Red Bull egyik fejlesztését a riválisok inspirálták

Az a csapat, aki elképesztő módon dominálja az évet, mások autójából is merített ötletet, a Spanyol Nagydíjon hozott frissítési csomagban.

Paul Monaghan, a Red Bull egyik főmérnöke elmondta, hogy a Spanyolországba hozott diffúzor változtatást a tabella alján álló Williamstől vették át, a többi csapathoz hasonlóan.

A csapat jobban meghajlította a diffúzor széleit, amivel több leszorítóerőt tud termelni azon része az autónak.

“Nem feltételezheted, hogy a tiéd a legjobb megoldás az autó minden részén, amíg először pályára nem megy.” – mondta Paul Monaghan.

“Ha jól megnézed a padlólemez azon részét, az már 2022 elején is olyan volt. Emlékszem, a Williamsnek elég korán megvolt, és másoknak is. Nálunk nem feltétlenül működött akkor.”

“Megnéztük párszor, és ez egy nagyon kis előny. Nagyobb változásnak tűnik, mint amennyit valójában segít.”

“A padló hátulja felé jössz, így nem ez lesz a legbefolyásolóbb dolog. Ez egy kicsit segít. Egy ideje kész van, most már működik, és olyan helyzetben voltunk, hogy ezt bele tudtuk építeni, szóval be is építettük.”

Az padlólemezekről megjelent fotókon látszik, hogy a Red Bull megoldása mennyivel precízebb, kidolgozottabb a Williamsénél.

Monaghan elismerte, hogy „nem jó”, hogy a riválisok ilyen tiszta képet tudtak szerezni az autójukról, mikor Monacóban a magasba emelték Sergio Pérez autóját. „Nem tesszük ki az autónkat, hogy az emberek megnézhessék.”

Azt mondta azonban, hogy ez nem befolyásolja a Red Bull fejlesztési tervét, és úgy véli, hogy a csapat riválisainak a szeptemberi Japán Nagydíjig tarthat, hogy lemásolják a padlólemezüket.

 

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek

1 megjegyzés

  1. Wolff: A Le Mans-stílusú kiegyensúlyozott rendszer tönkretenné a Forma-1-et

    […] A Red Bull egyik fejlesztését a riválisok inspirálták […]

A hozzászólások lezárva.