Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
F1: A Kanadai Nagydíj nincs veszélyben az erdőtüzek miatt
Fotó: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

F1: A Kanadai Nagydíj nincs veszélyben az erdőtüzek miatt

A Forma-1 szerint nem áll fenn a veszélye annak, hogy az erdőtüzek okozta intenzív füst miatt elmarad a Kanadai Nagydíj.

Quebec azon régiójában, ahol Montreal található, az eddigi legrosszabb tűzszezon zajlik, több mint 150 tűzesetről érkezett eddig jelentés.
A tüzek füstje dél felé sodródott Kanadán keresztül az Egyesült Államokba, különösen New Yorkot sújtotta a mérgező levegő miatti növekvő egészségügyi aggodalmak közepette.

Az Egyesült Államokban jelenleg több tízmillió emberre vonatkozik a levegőminőségi riasztás, és számos várost homályos barna köd borít be. A polgároknak azt tanácsolták, hogy korlátozzák a szabadtéri tevékenységeket, és egyes területeken szennyezés elleni maszkokat osztogatnak.

A helyzet miatt aggódnak, hogy a szélirány megváltozása hatással lehet Montrealra, ahol a jövő hétvégén rendezik meg a Kanadai Nagydíjat.

A verseny szervezői, a helyi önkormányzati tisztviselők és az F1 Incident Management Group közötti e heti megbeszéléseket követően azonban nem merültek fel aggályok a rendezvényt érintő hatások miatt.
Az F1 szóvivője csütörtökön azt mondta, hogy nincsen veszélyben a nagydíj

“A rendezvény nincs veszélyben, és minden releváns információ biztosított minket arról, hogy a montreali helyzet jelenleg más, mint az ország más részein és az USA északi részén. A kockázat továbbra is alacsony, és a levegő minősége jó Montrealban”.

Az erdőtüzek mintegy 800 kilométerre vannak Montrealtól, és az elmúlt napokban némi hatással voltak a városra.
Bár a város levegőminősége a hét elején csökkent, nem érte el azt a szintet, hogy a lakosoknak azt tanácsolták volna, hogy maradjanak otthon, vagy korlátozzák a kinti mozgást.

Míg a füst útvonalában lévő amerikai városok helyzete az elmúlt 24 órában romlott, Montreal levegőminősége visszatért a normálisabb szintre.
A jövő hétre vonatkozó korai előrejelzések szerint a szélirány továbbra is távolabb viszi a füstöt Montrealtól, és az esőzések várhatóan tovább fékezik a füst terjedését.
A kanadai helyzet alig néhány héttel azután alakult ki, hogy az F1 kénytelen volt törölni az Emilia Romagna Nagydíjat a helyi régiót sújtó áradások miatt, szóval a kglobális klíma változás igen nagy hatással van az egész világra.

George Russell az első, aki idén legyőzött egy Red Bullt

Forrás: motosport.com Global  

Releváns cikkek

1 megjegyzés

  1. Így néz ki az idei, 2023-as Kanadai Nagydíj menetrendje

    […] F1: A Kanadai Nagydíj nincs veszélyben az erdőtüzek miatt […]

A hozzászólások lezárva.