Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
A McLaren cáfolta Red Bullal való motorszerződés meglétét
Fotó: McLaren
Formula 1

A McLaren cáfolta Red Bullal való motorszerződés meglétét

A McLaren és a Red Bull cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint már meg is állapodtak a 2026-ban induló új Forma-1-es szabályok szerinti motorszerződésről.

A gyanú akkor kezdett felvetődni, amikor a Red Bull elégedettnek mutatkozott a hosszú ideje szolgáló mérnökük, Rob Marshall átigazolásával a wokingi székhelyű McLarenhez.

“Általában, amikor valaki elhagyja a csapatot, azt mondjuk neki, hogy húzz a picsába” – viccelődött Christian Horner csapatfőnök.

“Rob esetében ez egy kicsit másképp van.”

Dr. Helmut Marko megerősítette, hogy csendes körülmények között történt a búcsú, a 2006 óta csapatnál dolgozó mérnök és korábbi feljebbvalói között.

“Nagyon békésen váltunk el. Ez egy olyan megállapodás, amely mindkét fél számára jó”.

Horner elismerte, hogy egy pénzügyi alku édesítette a lépést, de mások azt gyanították, hogy a sima Marshall-tranzakció és a McLaren Red Bull motorszerződése között egyértelműbb kapcsolat van. Marshall vélhetően legutóbb a Red Bull Powertrains projektjén dolgozott.

“Megerősíthetem, hogy nincs kapcsolatunk [a Red Bullal]” – ragaszkodott hozz a McLaren új főnöke, Andrea Stella.

Sőt, bár elismerte, hogy néhány hónappal ezelőtt folytattak néhány beszélgetést a 2026-os motorszállításról a Red Bull-lal, viszont most eléggé előrehaladott tárgyalások folynak a Mercedes ügyfélszerződésének meghosszabbításáról.

“Rob nem távozik motorral, ha erre gondolsz” – zárta az eszmefuttatást Horner.

F1: A Kanadai Nagydíj nincs veszélyben az erdőtüzek miatt

Forrás: grandprix.com  

Releváns cikkek