Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Adrian Newey: Verstappen a tökéletes F1-es versenyző
Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Adrian Newey: Verstappen a tökéletes F1-es versenyző

A Red Bull egyik fő embere, Adrian Newey úgy véli, Max Verstappen rendelkezik a tökéletes F1-es versenyző összes tulajdonságával.

Verstappen mindössze 25 éves, mégis olyan statisztikákkal rendelkezik, amivel sokan a karrierjük végén sem. Viszont a holland 40 futamgyőzelemmel és 2 világbajnoki címmel a háta mögött, közel sem a pályafutása végén jár.

Az idei szezonban pedig minden jel arra utal, hogy a holland harmadik bajnoki címével gyarapítja gyűjteményét, amivel egy szintre kerülhet a sportág olyan legendáival, mint Jackie Stewart, Niki Lauda vagy Ayrton Senna.

Newey jó helyzetben van, hogy véleményezze Verstappen teljesítményét, hiszen egészen 2016 óta dolgozik együtt a hollanddal.

“Óriási képességei vannak. Megjelent, eleinte hibázott, mert annyira nyomta neki, de mostanra nagyon megbízható lett, az autó határait feszegeti, de megfontolt.”

“Az elmúlt 2 évben láthattuk, hogy nagyon jól érzi a gumikat. Egyszerűen tudja, hogy bánjon velük. Az abroncsok viselkedését tekintve ez most nagyon fontos tényező.”

Newey a karrierje során megannyi bajnok mellett dolgozhatott, mint például Nigel Mansell, Alain Prost, Mika Hakkinen, Kimi Raikönnen vagy Sebastian Vettel. De hogyan viszonyulna Verstappen ehhez a tehetséges csapathoz Newey szerint?

“Ezek a pilóták nagyon különböznek egymástól. Nigelnek hatalmas önbizalma volt, nagy volt a felsőtestének az ereje, ami akkoriban a szervokormány és a sok leszorítóerő nélkül fontos volt. Alain sokkal módszeresebb volt. A tesztelés nagyon frusztráló volt, mert gyakran nem erőltette magát. Mika és Kimi nagyon különbözőek voltak. Nem mondtak túl sokat, de amit mondtak, nagyon oda kellett figyelni és értelmezni, amit mondanak, mert különböző módon fogalmazták meg a dolgokat.”

Sebastian Vettel, Aston Martin
Fotó: Joerg Mitter/Getty Images/Red Bull Content Pool

“Sebastian nagy gondolkodó volt, hosszasan tárgyalt, és rengeteg időt töltött azzal, hogy mindent végiggondoljon. Max inkább középen van a skálán. Nagyon különböző karakterek, de mindegyik fenomenális a maga nemében.”

Rosberg: Verstappen a Hamiltonnal való párharc utána kezdett a visszavonuláson gondolkozni

Forrás: f1i.com  

Releváns cikkek