Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Ocon: Harcosok vagyunk!
Formula 1

Ocon: Harcosok vagyunk!

Esteban Ocon dícsérte az Alpine-t, miután az év elejei nehézségek után egyenesbe tudták hozni a csapat szezonját.

Az Alpine azzal a tervvel kezdte a szezont, hogy a tavalyi 4. hely után, idén belépjenek a dobogósok közé a konstruktőri bajnokságban. Ezzel szemben a szezon első versenyét mindössze 2 ponttal és 3 büntetéssel zárták.

Szaúd-Arábiában sikeresen pontot szereztek mindkét kocsival, Ausztráliában viszont egymást ütötte ki a két pilóta a verseny végén kialakult káoszban.

Az Alpine vezérigazgatójának, Laurent Rossinak a “túl sok hibát” és “gyenge teljesítményt” célzó nyilvános megjegyzéseit követően a csapat megfordította a szezonját, és az utolsó három versenyt dupla pontszerzéssel zárta. Ez magában foglalta Ocon áttörést jelentő dobogóját – az elsőt a 2021-es szezon óta – a Monacói Nagydíjon.

Ocon is nyilatkozott az első hét verseny hullámvasútjára reflektálva.

“Büszkék lehetünk arra, hogy a csapat fellendült a nehéz szezonkezdet után, amiről tudjuk, hogy várakozásainkon aluli volt. Az elmúlt három futam mindegyikén dupla pontot szereztünk, és megérdemelt dobogós helyezést értünk el. A csapat kitartóan dolgozott azon, hogy elérje ezeket az eredményeket, így minden elismerésem nekik, mind a gyárakban, mind a pályán.”

“Tudjuk azonban, hogy nem vagyunk az előttünk álló versenytársak szintjén, így ezzel is foglalkozunk, mivel továbbra is szeretnénk elérni azokat az ambiciózus célokat, amelyeket az év elején kitűztünk magunk elé.”

“Harcosok vagyunk, és hiszünk abban, hogy meg tudjuk szorongatni a riválisainkat a pályán, ahogy ezt már megmutattuk. Minden verseny egy lehetőség erre, és örülünk, hogy ezen a hétvégén még egy ugrásunk lehet.”

Az Alpine vezére szerint Ocon egy kiváló másodpilóta

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek