Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Alonso célba vette a Kanadai Nagydíj megnyerését
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso célba vette a Kanadai Nagydíj megnyerését

Fernando Alonso a győzelmet célozza meg a Kanadai Nagydíjon, mivel szerinte a Red Bull nem tud mindent tökéletesen csinálni.

Max Verstappen szeretné megőrizni a Red Bull hét győzelemig tartó sorozatát, azonban Fernando Alonso a győzelmet célozza meg, és másodikként indul az Aston Martinnal az élről.

A Red Bull az idei szezon eddigi hét futamának mindegyikét megnyerte, Alonso pedig a legtöbb versenyen a legközelebbi kihívójuk volt, ötször állt dobogóra.
A spanyol, aki legutóbb 10 évvel ezelőtt, a 2013-as Spanyol Nagydíjon nyert, a pole pozícióból induló Max Verstappen mögött a második helyről rajtol majd, miután a Haas versenyzője, Nico Hlükenberg háromhelyes rajtbüntetést kapott.

BREAKING: Mégsem indulhat az első sorból Hülkenberg

A Sky Sports kérdésére, hogy a dobogó melyik fokát célozza meg, Alonso egy igen ambiciózus kijelentéssel válaszolt.

“Az első! Nyomást fogunk gyakorolni Maxra. Azt hiszem, eddig minden futamon 20-30 másodperccel nyert, szóval remélhetőleg ennél egy kicsit közelebb kerülünk – kikényszerítünk egy hibát, vagy talán egy rossz bokszkiállást, vagy valamit. A Red Bull nem tud mindent tökéletesen csinálni, szóval talán a vasárnap lesz az a nap.”

“Nem láttunk semmilyen [gyengeséget a Red Bullnál]. Ez kiemelkedő, amit csinálnak. Nekünk jobbnak kell lennünk és tanulnunk tőlük. Alapvetően mindenben ők a legjobbak – a bokszkiállások, a rajtok, a gumimelegítés, a degradáció, nincsenek gyengeségeik, és Max egész szezonban kiemelkedően vezetett. Kemény versenyző, de ez egy gyönyörű kihívás.”

Ezzel Verstappennek nagy lehetősége lesz arra, hogy növelje 53 pontos előnyét a bajnokságban csapattársával, Sergio Pérezzel szemben, aki a 12. helyről indul.
Tizenkét hónappal ezelőtt a holland a nedves kvalifikáción megszerezte a pole-t Montrealban, majd megnyerte a futamot, és reméli, hogy ezt a teljesítményt vasárnap is megismételheti.

“Sok mindent jól csinálunk. Nagyon élvezetes a csapat tagja lenni, de nem ülhetünk nyugodtan és nem álmodozhatunk túl sokat. Ott kell lennünk a versenyen. Még mindig vannak kritikus pillanatok, ahol dolgozni kell, és jól kell csinálni a dolgokat, mert ha apró hibákat követsz el, akkor azok ott vannak. A vasárnap egy másik nap, és nem tudjuk, hogy az időjárás teljesen mit fog tenni, sok minden megtörténhet.”

Van még min dolgozni a Mercedesnél

Forrás: skysports.com  

Releváns cikkek