Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Hamilton: A Red Bull valószínűleg minden futamot meg fog nyerni idén
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Hamilton: A Red Bull valószínűleg minden futamot meg fog nyerni idén

Lewis Hamilton úgy véli, a Red Bull jó eséllyel minden futamot megnyer idén, mivel a Forma-1 szabályai miatt riválisaik nehezen tudják megelőzni őket.

Max Verstappen tegnap a Circuit Gilles Villeneuve pályáján folytatta a Red Bull győzelmi sorozatát. Amellett, hogy idén mind a nyolc nagydíjat besöpörték.
Hamilton azonban azt mondja, nem érzi magát frusztráltnak amiatt, hogy egy második évet is azzal kell töltötenie, hogy nem tudja kihívni 2021-es bajnoki riválisát, Verstappent.

“Tudod, hogy milyen ez, és tudod, hogy mivel állsz szemben. Semmit sem tehetek a csodálatos teljesítményük ellen. Valószínű, hogy idén minden futamot meg fognak nyerni, előrefelé haladva, hacsak az Astonék és mi nem teszünk sokkal több teljesítményt az autóinkba, vagy az ő autójuk nem ér célba.”

A Mercedes elkezdett előrelépni az autójával, miután három futammal ezelőtt jelentős fejlesztést vezettek be. Hamilton elmondta, hogy az autó vezetése alig érződik másnak, de elkezdett több leszorítóerőt leadni.

“Igazság szerint nem érzem hatalmas különbségnek az év elejéhez képest. Vannak olyan elemei az autónak, amelyek nyilvánvalóan másnak érződnek a frissítéssel. De ez egyszerűen csak egy kicsit több leszorítóerő az autón. Az autó karakterisztikája nagyon-nagyon hasonló ahhoz, ami az év elején volt.”

Hamilton szerint drasztikusabb változtatásokra van szükség ahhoz, hogy a Mercedes csökkenteni tudja a lemaradást riválisaival szemben.

“A jövőre, a jövő évi autóra nézve, biztosan sok ilyen különböző dolgot kell levennünk és megváltoztatnunk. Egyértelműen nem ez az az autó, ami karakterisztikailag még nem lesz képes legyőzni a Red Bullt. Szóval ezen még dolgoznunk kell.”

Azonban azt gyanítja, hogy az ilyen jellegű előrelépések idén nem lesznek lehetségesek.

“A szabályok mellett nem könnyű megtalálni azt a mennyiségű teljesítményt, amivel ők rendelkeznek, előnyben.”

“Örülök, hogy újra ott lehetek az élmezőnyben, és csak remélem, hogy egy idő után minden egy kicsit kiegyenlítettebb lesz, hogy visszatérhessünk azokhoz a jó versenyekhez, amik 2021-ben voltak. Az pedig, hogy mindhárman szuper szoros csatát vívjunk, beteg lenne” – zárta Hamilton.

A Red Bullnak 100, Verstappennek 41 – Kanadai Nagydíj összefoglaló

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek

1 megjegyzés

  1. A Williams még a Red Bull előtt áll a győzelmek számában

    […] Hamilton: A Red Bull valószínűleg minden futamot meg fog nyerni idén […]

A hozzászólások lezárva.