Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Franz Tost: Nagyon nehéz az újoncoknak az F1-ben
Formula 1

Franz Tost: Nagyon nehéz az újoncoknak az F1-ben

Nyck de Vriesnek nem pont úgy alakul eddig az első F1-es szezonja, mit ahogy szerette volna, de főnöke, Franz Tost így is látja benne a potenciált.

Először a 2022-es Olasz Nagydíjon találkozhattak a Forma-1 szurkolók De Vriessel, mikor Alex Albont helyettesítette az időmérőn és a versenyen egyaránt. A holland versenyző meg is szerezte élete első F1-es pontjait, ezzel pedig azonnal elnyerte a szurkolók bizalmát. Ennek hátulütőjeként, viszont magasabbak voltak az elvárások vele szemben, miután bejelentették, hogy az idei szezonban az AlphaTaurinál fog versenyezni.

De Vries legjobb eredménye egy 12. hely, ellenben csapattársával, Yuki Tsunodával, aki több pontot is szerzett a csapatnak. Megkérdezték Franz Tostot, az AlphaTauri csapatfőnökét, mit gondol De Vries teljesítményéről.

“Mindig mondom, nagyon nehéz az újoncoknak a Forma-1-ben mostanság. Hogy miért? Mert – különösen a szezon elején – sok pályát nem ismerek. Nyck nem ismerte a melboure-i pályát, sem a szaúd-arábiait, sem a Miamiban lévőt. És Bakuban meg Sprint volt, ahol az első szabadedzés után már az időmérő következik. Ez nagyon megnehezíti az újak dolgát.”

“Mondtam neki, hogy maradjon ilyen koncentrált. Magabiztosnak kell maradnia, mert mind tudjuk, hogy tud ő jól dolgozni.”

“Az F3-ban, F2-ben és Formula E-ben is nyert versenyt, sőt, a bajnokságot is megnyerte. Csak egy kis magabiztosságra van szüksége, nekünk pedig adunk kell neki egy jó autót.”

Verstappen: Megértem, ha az emberek unatkoznak, én is jó versenyt szeretnék

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek

2 Megjegyzések

  1. Ben Sulayem: Az FIA nem fogja megszegni a szabályait az új csapatok miatt

    […] Franz Tost: Nagyon nehéz az újoncoknak az F1-ben […]

  2. Ezeket tanácsolja Verstappen a nyomás alatt lévő De Vriesnek

    […] könnyű az újoncok élete a Forma-1-ben, ezt Franz Tost is megerősítette néhány napja. Nyck de Vries hatalmas elvárások közepette kezdhette az első szezonját, de […]

A hozzászólások lezárva.