Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Wolff: Érezzük, ahogy az autó összeáll
Formula 1

Wolff: Érezzük, ahogy az autó összeáll

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff rendkívül meg van elégedve a csapat új fejlesztéseivel.

A 2022-es szabályváltozások óta mindössze 1 győzelmet ünnepelhetett az csapat, ami 2014 és 2016 között uralta a sportágat. Most 167 ponttal vannak lemaradva a Red Bulltól, viszont a 13 ponttal vezetnek az Aston Martinnal szemben.

Wolff szerint a Mercedes fejlesztéseinek sikere pozitív hatással van a csapatra.

“Érezzük, hogy az autó összeáll, látjuk, hogy adataink pályán hoznak eredményeket, és ezt már régóta nem éreztük. Ez nyilván hozzájárul, hogy ez [a csapat] egy jó hely legyen.”

A Mercedes 2022 elején egy “zéró oldaldobozos” koncepcióval indított, ami bár mérnökileg csodaszámba megy, teljesítményben jócskán alulmaradt a riválisokhoz képest. Kicsi több, mint egy évvel később, megváltak a különleges oldaldobozoktól, és inkább a hagyományos irányt követik, mint a többi csapat. A fejlesztés beépítése óta látható a fejlődés a Mercedesnél

“Hatalmas szervezetet hoztunk létre a 46 fős pénzügyi osztályunkkal, ami az utolsó csavarig figyeli a költségplafont.”

“Tavaly végig a költségplafon alatt voltunk, és idén is. Ez mondhatni normálisnak számít. A fejlesztésben való változások a jövő évre is jó úton haladnak.”

“Jó dolog, hogy folyamatosan tanuljuk, mit, hogyan csinál az autó. Lesz pár alapvető változás jövőre, de ez nem arról szól, hogy új dolgokat építünk. Inkább szimulációs téren kell elképzelni, de ezt nem lehet mérni sem pénzben, sem teraflopban, sem szélcsatronabeli órában.”

A Mercedes nyilvánosságra hozta a Brit Nagydíj fejlesztési csomagjának a terveit

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek

1 megjegyzés

  1. Ebben kell fejlődnie a Mercedesnek Hamilton szerint

    […] Wolff: Érezzük, ahogy az autó összeáll […]

A hozzászólások lezárva.