Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Újabb magyar az F1-ben!
Formula 1

Újabb magyar az F1-ben!

A Ground Effect YouTube-csatorna egyik tagját felvették az Aston Martinhoz, július 3-án kezd.

groundeffectsjozsi | Rajtvonal Magazin
Fotó: Ground Effect/YouTube

Tegnap jelentették be a nyilvánosság számára, hogy a kép jobb oldalán található Józsefet több évnyi tanulás után, most felvették az Aston Martin F1-es csapatához aerodinamikai mérnöknek.

József januárban végezte el a BME gépészmérnöki alapképzését, mialatt a Formula Student csapatban dolgozott. Először aerodinamikai mérnökként, majd aerodinamikai csoportvezetőként dolgozott a csapatnál.

Az egyetem után József több csapathoz is beadta a jelentkezését, és elkezdett felkészülni az interjúkra. Legtovább az AlphaTaurinál és az Aston Martinnál jutott, és végül az utóbbihoz vették fel. Július 3-án kezd, Silverstoneban, aerodinamikai mérnökkét.

A videóban elmondták, hogy több száz jelentkezőből, csak 27-et hívtak be interjúra, végül pedig 4 embert vettek fel a csapathoz, ezeknek az egyike József. Aero mérnökként többek között modellek készítése, szimulációk futtatása, és azok értékelése lesz a feladata a csapatnál.

Előrejelzésük szerint, a munkája gyümölcse legkorábban szeptemberben jelenhet meg az Aston Martinokon.

Több magyar is jelen van/volt a Forma-1-ben, legfőképp a háttérben. Legismertebb talán Ladocsi Péter, a McLaren egyik rendszer- és irányítástechnikai mérnöke, aki Lando Norrissal dolgozik együtt. A McLarennél dolgozik Kuti Tamás is, aki Brand Centre technikus, vagyis ő és csapata felel a csapat motorhomejának felépítéséért, szétszereléséért és szállításáért.

Még 2021-ben, először fordult elő, hogy egy hölgy koordinálja a verseny végén lévő pódiumceremóniát. Ez a hölgy Bukor Katalin volt, ő felügyelte a Magyar Nagydíjon a díjátadó ceremónia zökkenőmentes lezajlását.

Horner: Vettel nélkül az Aston Martin nem tartana ott, ahol idén vannak

Forrás: Ground Effect YouTube  

Releváns cikkek

1 megjegyzés

  1. A Williams egy futammal korábban ünnepli 800. nagydíját, egy

    […] Williams egy futammal a mérföldkő elérése előtt egy különleges festéssel ünnepli majd a 800. nagydíj rajtját a hazai […]

A hozzászólások lezárva.