Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Andrea Stella: Bízom a fejlesztésekben
Formula 1

Andrea Stella: Bízom a fejlesztésekben

A McLaren az Osztrák Nagydíjon mutatja be a nagyszabású fejlesztéseiknek első szakaszát. Andrea Stella, a McLaren csapatfőnöke szerint ez egy jó lehetőség, hogy jóra forduljon a szezonjuk.

A nehéz szezonkezdése volt a csapatnak, nyolc versenyen mindössze 17 pontot szereztek, ezzel a hatodikak a bajnokságban. Most a Red Bull Ringen hozzák el az első szakaszát a fejlesztéseiknek.

“Az ausztriai pálya egy olyan pálya, ahol már korábban is jól teljesítettünk. 6 vagy 7 olyan kanyar van, ahol versenyképesnek kell lennünk.”- mondta Stella.

“Aztán Ausztria lesz az első hely, ahova újításokat fogunk hozni. Szerintem ez fontosabb lesz, mint, hogy mennyire alkalmas a pálya az autónkhoz.”

“Végső soron számunkra ez egy mérföldkő a szezon esetleges megfordulása szempontjából, nem csak annak köszönhetően, amit Ausztriába hozunk, hanem annak is, ami a következő versenyeken következik.”

“Nem a pályára fogunk koncentrálni, hanem az autónkra, szóval azon az egy edzésen is képesek leszünk megmondani, hogy versenyképesek vagyunk-e.”

Mikor Stellát arról kérdezték, a fejlesztés mekkora részét hozzák a hétvégére, elmondta, hogy 50-25-25 százalékban vannak elosztva a fejlesztések Spielberg, Silverstone és Magyarország között, tehát hazánkban láthatjuk először a teljesen felfejlesztett McLarent.

“Bízom a fejlesztésekben, ezen a három versenyen, ahol beépítjük, néhány tizedmásodperc fejlődésnek kéne lennie köridőben.”

Ben Sulayem: Az FIA nem fogja megszegni a szabályait az új csapatok miatt

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek