Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A Williams egy futammal korábban ünnepli 800. nagydíját
Fotó: Williams Racing
Formula 1

A Williams egy futammal korábban ünnepli 800. nagydíját

A Williams egy futammal a mérföldkő elérése előtt egy különleges festéssel ünnepli majd a 800. nagydíj rajtját a hazai futamon.

A csapat eredetileg a jövő hónapban, Silverstone-ban érte volna el a nyolcszázadik nagydíjon elért mérföldkövet. Az áprilisi Emilia-Romagna Nagydíj törlése azonban azt jelenti, hogy a csapatnak most két héttel később, Magyarországon kell elindulnia a 800. futamon.
A Williams FW45-öse egyedi festésben fog megjelenni Silverstone-ban, jelentette be a csapat, és egy különleges emblémát visel majd, amely a Hungaroringen való 800. indulást jelzi.

“A 800. nagydíjunk mérföldkövének elérése figyelemre méltó eredmény a Williams Racing számára” – mondta James Vowles, aki az év elején vette át a Williams csapatfőnöki posztját.

A csapat az elmúlt négy szezonból háromban a tabella utolsó helyén végzett. A konstruktőri bajnokságot azonban a Ferrarit leszámítva többször nyerte meg, mint bármelyik riválisa, és olyan versenyzőknek adott lehetőséget, mint Jacques Villeneuve, Damon Hill, Nigel Mansell, Keke Rosberg és Alan Jones.

“Hihetetlenül büszkék vagyunk a történelmünkre és az évek során felépített örökségünkre. 46 éves történelmünk során a csapat hihetetlen eredményeket ért el. Kilenc konstruktőri és hét egyéni bajnoki címünkkel minden idők második legsikeresebb Forma-1-es csapata vagyunk, csak a Ferrari mögött.”

A silverstone-i ünnepségek részeként a Williams márkanagykövete, Jenson Button a Brit Nagydíj hétvégéjén az 1992-es szezont uraló FW14B-t fogja vezetni.

“Meghívjuk minden rajongónkat, hogy csatlakozzon hozzánk ebben az ünneplésben, miközben tisztelgünk ikonikus múltunk előtt, és egy fényes jövő felé tekintünk” – zárta Vowles.

Újabb magyar az F1-ben!

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek