Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Stroll: Alonso eredményei azt mutatják, hogy dolgoznom kell néhány dolgon
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Stroll: Alonso eredményei azt mutatják, hogy dolgoznom kell néhány dolgon

Lance Stroll elismeri, hogy csapattársa, Fernando Alonso idei kiváló teljesítménye azt mutatja, hogy neki még javítania kell a teljesítményén.

Fernando Alonso idén Stroll csapattársaként érkezett az Aston Martinhoz, és egy spanyolországi kivétellel minden versenyen előtte végzett. Ott Alonso a futam végén felzárkózott Strollra, de a rádióban azt mondta, hogy nem fogja támadni csapattársát.
Nyolc futam után Alonso az Aston Martin 154 pontjából 117-et szerzett, és mind a hat dobogós helyezést megszerezte. Stroll, akinek a szezonkezdetét egy csuklósérülés hátráltatta, ami miatt nem tudott részt venni a teszteken, elmondta, hogy volt néhány ok, ami megmagyarázza a kettejük közötti különbséget.

“Azt hiszem, mindent összevetve erősen kezdtük a szezont Bahreinben, majd Dzsiddában. Melbourne jó volt, aztán Baku után volt egy kis hullámvölgyünk. De tudom, hogy miért. Miamiban azért volt nehéz, mert a Q1-ben nem tettük fel a második [új] szett [lágy] gumit. Monacóban a Q2-ben volt egy kis sérülésünk, aztán Barcelonában ismét versenyképesek voltunk. Aztán Kanadában volt néhány problémánk a Q2-ben. Szóval azt hiszem, voltak okok, amiért nem volt jó.”

Stroll két hete a kilencedik helyen végzett hazai versenyén, miután a vizes kvalifikáción nem sikerült bejutnia a Q3-ba, és büntetést gyűjtött be Esteban Ocon akadályozása miatt.

“Kemény szombat volt, az biztos. Néhány dolog rosszul sült el. Elkövettünk néhány hibát, de vasárnapra visszajöttünk. Nem volt könnyű, mert nem volt szerencsénk a biztonsági autóval és a többi dologgal. Egy körrel lemaradtunk tőle, de így is sikerült jó tempót diktálni, és begyűjteni néhány pontot.”

Stroll azonban elismerte, hogy Alonso idén eddig is folyamatosan gyorsabb volt nála.

“Ami a tempót illeti, ő sokkal jobb volt nálam. Gyorsabb volt, hihetetlenül jól vezetett. Nem hiszem, hogy én voltam az, ahol csapatként a legtöbbet hoztuk ki a hétvégénkből. Szóval határozottan nem mutatott meg néhány valódi eredményt. Határozottan van még mit dolgozni, van mit javítani. Fernando nagyon-nagyon magas szinten teljesített, nekem pedig határozottan dolgoznom kell néhány dolgon, és még jobbá kell válnom.”

Így néz ki az idei, 2023-as Osztrák Nagydíj menetrendje

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek