Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
A Red Bull cáfolja, hogy Pérez ülése veszélyben lenne
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

A Red Bull cáfolja, hogy Pérez ülése veszélyben lenne

A Red Bull cáfolta azokat a feltételezéseket, amelyek szerint Sergio Préez jövője a csapatnál kétséges lenne a közelmúltbeli küzdelmei miatt.

A mexikói pilóta csalódást keltő versenyeken van túl, többek között az Osztrák Nagydíjon kiesett a Q2-ből, miután három különböző pályabejárási szabálysértést követett el.

A Brit Nagydíj után Daniel Ricciardo RB19-es versenyautójával való közelgő indulása előtt, ahol a Red Bull Pirelli gumitesztjét fogja vezetni, elkerülhetetlenül felmerült, hogy az ausztrál versenyző esélyes lehet az F1-es visszatérésre.

Ez az elképzelés tovább szépült, amikor a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko a múlt héten az osztrák televíziónak azt mondta, hogy a tesztet arra szeretnék használni, hogy felmérjék, hol is áll Ricciardo valójában a Pérez formájával kapcsolatos kérdések közepette.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azonban gyorsan lépett, hogy eloszlassa azt a gondolatot, hogy Pérez veszélyben van, hogy elveszíti az ülését.

“Nem, Checo fix. Mindenki teljes mértékben [mögötte] áll. Szóval minden olyan beszéd, ami Checo leváltásáról szól, messze van a céltól.”

Bár Horner a Red Bull Ring kvalifikációja után némi bosszúságának adott hangot amiatt, hogy Pérez feleslegesen kockáztatott a Q2-ben, elmondása szerint legalább bátorítja, hogy versenyzője jó tempót mutatott.

“A legnagyobb nyomás, ami rajta van, az a nyomás, amit ő maga helyez magára. Itt megvolt a tempója, és az első edzésen is ott volt. A köridők, amiket ment, egy tizeden belül voltak Maxhoz képest.

“Szóval ez a bosszantó dolog. Ez a frusztráló, hogy képes rá. Szerintem ez nagy kár, mert szerintem ez igazán beindította volna a dolgait. A frusztráció számunkra, mint csapat számára az, hogy most [ott a] két Ferrari, amelyek egy kicsit közelebb vannak egymáshoz, szemben egy Red Bull-lal, Checo pozícióból való kiesésével.”

Marko rengeteg beszélgetést váltott ki arról, hogy de Vriesnek is javítania kell a játékán, ha ki akarja bírni a szezont, de Horner szerint a helyzet nem ennyire szélsőséges.

“Jelenleg nincs tervben Nyck de Vries pótlása. Egy kis időt kell adni ezeknek a srácoknak. Természetesen van egy juniorprogramunk, és ott van Daniel is az istállóban.

“Ő fogja vezetni az autót, és a silverstone-i futam után tesztelni is fogja az autót. Szóval nagyszerű lesz látni, hogy hol tart, hol tart az önbizalma, és mit csinál” – zárta Horner.

Verstappené a pole, de a Ferrari is megtáltosodott

Forrás: motosport.com Global  

Releváns cikkek