Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Leclerc őrülten küzdött a sprint vegyes körülményei között
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Leclerc őrülten küzdött a sprint vegyes körülményei között

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc elismerte, hogy őrült módjára küzdött a vegyes körülmények között az Osztrák Nagydíj kemény sprintversenyén.

Leclerc kilencedikként indult a szombati 24 körös sprintversenyen, amely köztes körülmények között kezdődött, de felszáradó pályán ért véget.
A versenyzők között, akik kint maradtak az időmérőn, és azok között, akik a slick-ek miatt jöttek be, Leclerc az utóbbi táborba tartozott, de elismerte, hogy teljesen lemaradt a tempóról a slick-ekkel a nedves körülmények között.

A monacói ezzel kiesett az első tízből és a 12. helyre esett vissza a verseny végére, csaknem 50 másodperccel lemaradva a futamgyőztes Max Verstappentől.

“Jelenleg őrülten küzdök, amikor félig száraz, félig vizes a slickekkel, teljesen el vagyok maradva a tempóval. Szóval, meg kell értenünk, mert most már három egymást követő versenyen találjuk magunkat ilyen körülmények között, és én folyamatosan küszködöm.”

“Úgy tűnik, mindig elrontok valamit a vezetési stílusommal, ami nem segít az autón, és emiatt elveszítem az önbizalmamat. Aztán csak nagyon küszködöm. Szóval szégyen, de minden eddiginél keményebben fogok dolgozni, hogy minél hamarabb erősebb legyek ezekban a körülményekben.”

“Leginkább az egyensúly [számít] a fékezés végén, tehát a bejáratnál vagy a kanyarban, ott küzdök a legtöbbet. Főleg a nagy sebességnél volt néhány csattanásom, ahol majdnem elvesztettem az autót, és igen, sokat küszködtem.”

Leclerc vasárnap a fő futamon új esélyt kap, miután a második helyre kvalifikálta magát, mindössze fél tizeddel lemaradva Verstappen mögött a továbbfejlesztett Ferrarival. A verseny várhatóan száraz marad, ami Leclerc szerint növeli az esélyeit arra, hogy a dobogós helyezést szerezzen a vörösöknek.

“Egy dobogó, igen, [sikerülhet]. A győzelem az egy másik történet, mivel arra számítok, hogy a Red Bull és Max erősebb lesz, de egy dobogóra [beleférhet] – mondta Leclerc.

“Ha teljesen száraz vagy teljesen vizes a pálya, tudom, hogy azokban a körülményekben erősek vagyunk, és jól érzem magam. De inkább ezekben a köztes körülmények között küszködünk [jobban].”

Így néz ki az idei, 2023-as Osztrák Nagydíj menetrendje

Forrás: motosport.com Global  

Releváns cikkek

1 megjegyzés

  1. Verstappen elsöprő győzelmet aratott az Osztrák Nagydíjon -

    […] Leclerc őrülten küzdött a sprint vegyes körülményei között […]

A hozzászólások lezárva.