Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Gasly elismeri, hogy a McLaren térnyerése nem jó jel az Alpine számára
Fotó: Alpine
Formula 1

Gasly elismeri, hogy a McLaren térnyerése nem jó jel az Alpine számára

Az Alpine versenyzője, Pierre Gasly vegyes érzésekkel nyilatkozott közvetlenül az Osztrák Nagydíj után, miután visszatért a pontszerző helyekre, ám a rivális McLaren előretörése meglepte.

A vegyes szezonkezdet után az Alpine a monacói dobogós helyezéssel Esteban Ocon révén, valamint Gasly második sorba kerülésével a következő, spanyolországi fordulóban mutatta jelét annak, hogy kihívást jelentenek az élmezőny számára.

A Red Bull, az Aston Martin, a Mercedes és a Ferrari azonban mind túl erősnek bizonyult a kanadai és az ausztriai hétvégén, utóbbin pedig Lando Norris frissített McLarenje – aki a negyedik lett – is csatlakozott a bulihoz.

A Red Bull Ringen rendezett, incidensekkel teli verseny végén, amelyen számos pilótát – köztük az Alpine két versenyzőjét is megbüntettek a pályahatárok túllépése miatt, Gasly végül a 10. helyen végzett, csapattársa, Ocon pedig a 14. lett.

“Azt hiszem, mindenképpen van némi pozitívum. Azt hiszem, maximalizáltuk a versenyt és a pontokat, amiket szerezhettünk. A másik oldalon viszont úgy érzem, hogy többet akarunk, és közelebb akarunk küzdeni az első öthöz. Ismerjük az autó gyengeségeit – de nem olyan könnyű kijavítani
Jelenleg csak ez a két-három tized hiányzik nekünk Fernando [Alonso] és a Mercedeshez, akik közvetlenül előttünk végeztek. Tovább kell nyonunk, tovább kell fejlesztenünk a csomagot, amink van.”

“A McLaren rendkívül gyors volt ezen a hétvégén, ami nem igazán jó jel számunkra, de ugyanakkor motiválnia kell minket. Megmutatja, hogy lehet nagyot javulni. Minden a mi kezünkben van, és tudom, hogy a következő néhány futamra tervezünk fejlesztéseket, szóval [már] alig várom, hogy lássam, mit hoz [az autó].”

“Tudjuk, hogy mik az autó gyenge pontjai, és hogy hol kell javulnunk jelenleg, de nem olyan könnyű javítani. Remélhetőleg ezek a fejlesztések közül néhány segít ebben.”

Norris: Az eső láthatósága most az egyik legnagyobb biztonsági téma

Forrás: formula.com  

Releváns cikkek