Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Hamilton: A McLaren teljesítménye ébresztő számunkra
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Hamilton: A McLaren teljesítménye ébresztő számunkra

A McLaren kvalifikációs teljesítménye ébresztő a Mercedes számára – mondta Lewis Hamilton, miután riválisaik a kvalifikáció meglepetését produkálták a második és harmadik rajtkocka megszerzésével.

A Mercedes párosa a hatodik és hetedik helyről vághat neki a Brit Nagydíjnak. A McLaren pilótái a második és harmadik helyre kvalifikálták magukat, csak Max Verstappen Red Bullja előzte meg őket.
Hamilton szerint az eredmény nem csapás a Mercedes számára, de egy ébresztő számukra.

“Mások megelőztek minket, nekünk pedig többet kell tennünk” – nyilatkozta Hamilton.

A McLaren a legutóbbi versenyre jelentős fejlesztési csomagot hozott az MCL60-ashoz, és további alkatrészeket ezen a hétvégén. Hamilton azt mondta, nem lepődik meg, hogy a csapat jelentős előrelépést tett, mivel autójukat közelebb hozták a Red Bull RB19-eséhez a tervezésben.

“Ha megnézzük az autót, akkor van értelme. Nagyon örülök nekik. Olyan sokáig volt egy rossz sorozatuk, szóval nagyon-nagyon jó látni, hogy újra ott vannak a dobogón.

“Ha csak egy Red Bull mellé rakod, nagyon-nagyon hasonlónak tűnik az oldala, és működik. Ez nagyszerű, és most már egy másik csapat is ott van a versenyben, amit ebben a sportban látni szeretnénk.”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint a McLaren által elért nyereség arra készteti majd a csapatokat, hogy még jobban megvizsgálják a Red Bull dizájnjának utánzását.

“Azt hiszem, abból, amit kívülről látunk, ami nyilvánvalóan csak az információ fele, az autó úgy néz ki, mint egy Red Bull. Ami azt illeti, hogy őszinte legyek, ez nem számít, mert csak az időmérő számít. Azt gondolom, Lewis is erre utalt.”

“Ez a fajta tervezés jó iránynak tűnik, de ezt könnyebb mondani, mint megvalósítani. Azt hiszem, mindegyikünknek [csapatoknak] volt olyan karosszériája, ami úgy nézett ki, mint a Red Bullé a [szélcsatornában], és nem jött fel a teljesítményben, szóval nem szabad egyhelyben maradni, és talán újra meg kell nézni, mert egy másik csapat épp most talált egy másodpercet a teljesítményben.”

Ugyanakkor úgy véli, a Mercedesnek megvolt a lehetősége arra, hogy magasabb helyezést érjen el a kvalifikáción, mint amit ezen a hétvégén tett.

“Szerintem a két [McLaren] mögött kvalifikáltuk magunkat, és ez a valóság. Ha megnézzük a különbségeket, akkor ezredekről beszélünk felfelé és lefelé. Ez van, ami van, és nekünk csak a fejlődésben, a tanulásban és a megértésben kell tartanunk a tempót.”

Hamilton: Nem számít, mit teszünk a beállítások terén, továbbra is nehéz az autót vezetni

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek

1 megjegyzés

  1. Russell: A Mercedes harcolhat, de a McLaren nem fog visszalépni a Brit Nagydíjon

    […] Hamilton: A McLaren teljesítménye ébresztő számunkra […]

A hozzászólások lezárva.