Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Hamilton: Nem számít, mit teszünk a beállítások terén, továbbra is nehéz az autót vezetni
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Hamilton: Nem számít, mit teszünk a beállítások terén, továbbra is nehéz az autót vezetni

Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy a lágy gumikon nem tudott előrébb lépni a pénteki edzésen a Silverstone-ban.

Forma-1-es Brit Nagydíj szabadedzésein mutatott teljesítmény, azt mutatja, hogy valami nincs rendben a Mercedesével.
A brit és csapattársa, George Russell a többi csapattól eltérő programot futott a nyitónapon, mivel az első szabadedzésen elzárkóztak a lágy gumik használatától.

Azonban miután délután a lágyabb keveréket választották, egyik versenyző sem tudott jelentős előrelépést elérni a köridőben – ami miatt nem tudták, mi történik. Hamilton a 15. helyen végzett az második szabadedzésen, Russell három hellyel előrébb, a 12. helyen.

“A legtöbbször ugyanazzal küzdünk. Nehéz autót vezetni. Nem számít, mit teszünk a beállítások terén, továbbra is nehéz autót vezetni. Egyetlen körön sem éreztem javulást a gumik között, ami azt mutatja, hogy valami nincs rendben. Valami hiányzik. Hosszú távon nem tűnt túl rossznak, szóval ez legalább pozitívum.”

Hamilton elmondta, hogy még a hosszú etapos tempót sem volt egyértelmű megérteni. Azonban, úgy érezte, hogy a stintje vége felé felgyorsult a tempó.

“Nem éreztem különösebben jónak, ha igazán őszinte akarok lenni, de másoknak biztosan rosszabbul esett, mert ők nem voltak olyan gyorsak, vagy potenciálisan több degradáció volt” – magyarázta.

“Az edzés utolsó szakaszán kezdtem magam egyenletesebbnek érezni, valamilyen okból kifolyólag. Lehet, hogy a szél volt, lehet, hogy az egyensúly, vagy én szoktam hozzá az egyensúlyhoz. Ez a pálya tényleg arról szól, hogy megpróbáljuk végig mérlegelni a mérleget, és itt-ott kompromisszumokat kötni. A mérlegnek olyan finom éle van, és olyan nagy az egyensúlyi ablak. Ez oda-vissza van, soha nincs csak itt és csak úgy vezetheted.”

“Olyan, mintha a spektrum egyik végétől a másik végéig tartana, a fékezéstől a bekanyarodásig, a közepéig, minden kanyar kijáratáig. Szóval, ez egy jó csata [az autóval].”

Russell elmondta, hogy nincs egyértelmű magyarázat a történtekre, mint mondta, mélyebb elemzésre lesz szükség a futam előtt.

“Határozottan nem volt a legjobb a péntekünk. Azt hiszem, mások lesznek a körülmények szombaton, de meg kell próbálnunk a végére járni, mert a tempó és az első szabadedzés elég jónak tűnt a közepes gumikon. Úgy gondoltuk, hogy ha a lágyat választjuk, akkor is ott leszünk. De a második edzésen sehol sem voltunk. Szóval, csak meg kell próbálnunk megérteni ezt.”

Norris: Én leszek a legjobb brit versenyző

Forrás: motosport.com Global  

Releváns cikkek

1 megjegyzés

  1. Hamilton: A McLaren teljesítménye ébresztő számunkra

    […] Hamilton: Nem számít, mit teszünk a beállítások terén, továbbra is nehéz az autót vezetni […]

A hozzászólások lezárva.