Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Alonso: Nem stresszelek a fejlesztéseken
Portrait, Helmets, Silverstone Circuit, GP2310a, F1, GP, Great Britain Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, on the grid
Formula 1

Alonso: Nem stresszelek a fejlesztéseken

Alonso szerint az elmúlt két versenyhétvége az idei legrosszabbak között van számukra.

Fernando Alonso az idei legrosszabb helyezését érte el a hetedik helyével a Brit Nagydíjon. A spanyol bízik benne, hogy a csapat formája javulni fog a jövőben.

“A mostani és az osztrák versenyhétvége volt eddig a legrosszabb, de egész jól mentettük a helyzetet.”

Alonsot arról is kérdezték, mi okozhatta ezt.

“Egy kicsit minden. Kicsit le vagyunk maradva a fejlesztésekkel a többi csapathoz képest. De ez pályaspecifikus is. Nem illik az autónk erre a pályára. De összességében jól mentettük a helyzetet. Remélhetőleg Magyarországon versenyképesebbek leszünk.”

Bár úgy tűnt, az Aston Martin a leggyorsabb Mercedes motoros autó idén, a továbbfejlesztett McLaren és Mercedes mégis előttük tudott befutni, majd pódiumra állni. Alonso elmondta, nem próbált Hamiltonnal harcolni, inkább elengedte, hogy ne veszítsen időt.

“Egész hétvégén gyorsabbak voltak. Mikor láttam, hogy mögöttem van, tudtam, hogy nem éri meg túl sokáig feltartani, mert egyértelműen gyorsabb. Nagyon gyorsak voltak hétvégén.”

“Örülök, hogy a pódiumon láthattam Landot és Lewist. Magyarországon meglátjuk, vissza tudunk-e térni az év eleji formánkba.”

Az első nyolc versenyen hatszor dobogóra tudott állni Alonso. A spanyol leszögezte, hogy a csapatnak akkor sem kell aggódnia, ha nem tudnak visszatérni a régi formába.

“Hogy őszinte legyek, nem stresszelek a fejlesztés miatt. Az autó sokkal jobb, mint amire számítottam. Olyan helyekért harcolhatunk, amiről álmodni sem mertük volna a szezon előtt. Ha bent tudunk maradni a top 10-ben, megfelel. Szerintem a hosszútávú terveinkre kell koncentrálnunk. Nem idegeskedhetünk minden hétvégén, amikor csak hetedikként végzünk.”

Verstappen Norrist és Hamiltont legyőzve nyerte a Brit Nagydíjat – Összefoglaló

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek