Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Piastri: Örülök, hogy a negyedik hely miatt kell csalódnom
Fotó: McLaren
Formula 1

Piastri: Örülök, hogy a negyedik hely miatt kell csalódnom

Oscar Piastri Silverstone-ban eddigi legjobb eredményét érte el a Forma-1-ben, de a McLaren versenyzője bevallotta, hogy kicsit keserű érzéssel töltötte el a negyedik hely, amellyel 0,993 másodpercen belülre került a dobogóhoz.

Piastri, Lewis Hamilton Mercedesének nyomában végzett, de az ausztrál erős teljesítményének köszönhetően 30 körön keresztül tartotta a harmadik helyet.

Sajnos a McLaren pilótája azok közé tartozott, akik kiestek a versenyből, amikor a biztonsági autó mindössze három körrel később bevetésre került, miután csak pillanatokkal korábban állt ki a bokszba.

Piastri a McLaren továbbfejlesztett MCL60-as versenyautóját használta Silverstone-ban, bár nem volt rajta a csapattársa, Lando Norris autójára szerelt, átdolgozott első szárny és elsőszárny.

“Még mindig van egy kicsit több is, ami izgalmas” – mondta Piastri a McLaren fejlesztésével kapcsolatban.

“Jövő hétvégén megkapom az új első szárnyat, ami Landonak is megvolt, ami izgalmas, még pár más apróságot. Szóval igen, jó tudni, hogy itt harcolunk, még mindig van egy kicsit több hátra.”

A lámpák kialvásakor mindkét McLaren erősen rajtolt a rajtvonalról, Norris pedig a pole pozíciót szerző Max Verstappentől átvette a vezetést már az első kanyar előtt.
Piastri felhúzódott a Red Bull pilótája mellé, amikor a kanyarba hajtottak, de bölcsen úgy döntött, hogy nem erőlteti az előzést és inkább Verstappen mögé sorolt.

“Elég izgalmas volt, hogy őszinte legyek. Amikor elindultam a vonalról, és úgy voltam vele, hogy ‘Oké, én rajtoltam itt a legjobban mindenki közül’, és [nekem] kellett találnom egy helyet, ahova mehetek, [de sajnos] elfogyott a hely” – magyarázta.

“Azt hiszem, a legizgalmasabb az volt, hogy néhány körön át tudtam mögötte [Verstappen] menni, és még a verseny hátralévő részében sem volt olyan, mintha hülye módon gyorsabb lett volna nálunk. Szóval nagyon izgalmas volt, hogy valóban a második leggyorsabb csapat voltunk ma, ami minden várakozásunkat felülmúlta, szóval igen, jó volt újra az élen lenni.”

Tagadhatatlan, hogy a csapat papaya autója milyen előrelépést élvezhetett a fejlesztések nyomán. Piastri mégis sajnálta, hogy ilyen közel került első F1-es dobogójához, és kevesebb mint egy másodperccel maradt le.

“Egyértelmű, hogy a frissítés hatalmas előrelépés, egy körön keresztül nagyon jó előrelépés, de a versenytempó az, ahol egyértelműen hatalmasat ugrottunk. A futam előtt talán kissé óvatos voltam, hogy a fordított irányba megyünk, mint ahogyan azt az utóbbi időben tettük.

“De, ha valami, akkor még erősebb volt, mint Ausztriában, szóval ez szuper izgalmas volt, igen, egy kicsit fáj, hogy csak a negyedik sikerült, amikor olyan sokáig a dobogóra hajtottunk.

“[Kicsit] pechesek voltunk a biztonsági autó miatt, de nagyon örülök, hogy a negyedik hely miatt kell csalódnom, ahelyett, ami miatt a szezon korábbi szakaszában csalódtunk.”

Lando Norris nem érti, hogy miért tette őt kemény gumikra a McLaren

Forrás: F1i.com  

Releváns cikkek

1 megjegyzés

  1. Brad Pitt élete legjobb időszakát éli az F1-es film forgatásán

    […] Piastri: Örülök, hogy a negyedik hely miatt kell csalódnom […]

A hozzászólások lezárva.