Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
RENDKÍVÜLI: Ricciardo váltja Nyck de Vriest a Hungaroringen
Formula 1

RENDKÍVÜLI: Ricciardo váltja Nyck de Vriest a Hungaroringen

Nemrég érkezett a bejelentés, hogy a Magyar Nagydíjon már a volt Red Bull pilóta, Daniel Ricciardo fogja váltani Nyck de Vriest az AlphaTaurinál.

Nem sokkal délután 2 után érkezett az első pletyka Allard Kalfftól, a Viaplay egyik kommentátorától, hogy De Vriest leváltják. Fél 5-kor hivatalosan is bejelentették a hírt: Nyck de Vries nem folytatja tovább az AlphaTaurinál, helyére Daniel Ricciardo lép.

De Vries tavaly mutatkozott be először az F1-ben. A 2022-es Olasz Nagydíjon ő helyettesítette Alex Albont, aki betegség miatt nem tudott versenyezni. A holland a versenyhétvégén nagyot villantott, az időmérőn és a versenyen is pontszerző helyen végzett egy Williamsszel. Később több csapat is érdeklődött iránta, végül Max Verstappen segítségével az AlphaTaurinál kötött ki. Ezután a 2023-as szezont nagy elvárások között kezdhette De Vries. Sajnos a szezonnyitó óta egyetlen pontot sem szerzett csapattársával, Yuki Tsunodával elletétben. Sokan kritizálták De Vries rátermettséget, míg végül le nem váltotta a Red Bull.

Helyébe Daniel Ricciardo lép, aki a tavalyi szezon végén ülés nélkül maradt. Ricciardo 2014 és 2018 között versenyzett a Red Bullnál, ahol 7 győzelmet szerzett. 2019 és’20-ban a Renaultnál kapott ülést, majd 2021-től a 2022-es szezon végéig a McLarennél versenyzett, ahol 1 győzelmet szerzett Olaszországban. Ricciardo a Magyar Nagydíjon versenyez először az AlphaTaurinál és a teljes szezonban ő lesz Yuki Tsunoda csapattársa.

“Megtisztelő, hogy Danielt újra a csapatban láthatom”- nyilatkozta Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke. “Nincs kétség a képességeit tekintve. Sokunkat már ismer, a beilleszkedéssel nem lesz gondja.”

F0w1yWOaIAEerbq | Rajtvonal Magazin
Fotó: F1 Twitter
Forrás: f1.com  

Releváns cikkek

4 Megjegyzések

 1. Ricciardo: Nagyon izgatott vagyok, hogy újra a pályára léphetek!

  […] Ricciardo visszatér az F1-es rajtrácsra, miután Nyck de Vries-t elbocsátotta az […]

 2. Horner: Ricciardo nagyon versenyképes

  […] kedden bejelentették, hogy Daniel Ricciardo az AlphaTauri versenyzője lesz, Christian Horner is dícsérte az […]

 3. Tsunoda: Az alacsony sebességű Hungaroring az AlphaTauri erősségeit kell, hogy kihasználja

  […] RENDKÍVÜLI: Ricciardo váltja Nyck de Vriest a Hungaroringen […]

 4. De Vries: Az F1-es esély végét látni fáj

  […] De Vries megtörte a csendet azóta, hogy Daniel Ricciardo miatt elveszítette az AlphaTauri ülését, és elmondta, hogy fáj neki, hogy Forma-1-es esélye korán véget […]

A hozzászólások lezárva.