Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Toto Wolff újabb dívának nevezte a Mercedes W14-esét
Formula 1

Toto Wolff újabb dívának nevezte a Mercedes W14-esét

A Mercedes hamarosan leállítja jelenlegi autójának fejlesztési munkálatait, erősítette meg a csapatfőnök, Toto Wolff, miközben arra készülnek, hogy a 2024-es konstrukcióra összpontosítsanak.

Elmondta, hogy a csapat csalódott a W14-es teljesítménye miatt Silverstone-ban, egy olyan pályán, ahol a Mercedes korábban jól teljesített. Az autót a 2017-es konstrukciójukhoz, a W08-ashoz hasonlította, amelyet a csapat dívának bélyegzett az ingadozó teljesítménye miatt.
A csapat az idei év egyik legerősebb szereplését várta a Brit Nagydíjon, de a harmadik és az ötödik helyen végzett a versenyen. Wolff szerint ez azt mutatja, hogy a W14 még mindig nem teljesít a várakozásoknak megfelelően, és a következő autó tervezési irányának megváltoztatását kell megfontolni, hogy a Red Bull és Max Verstappen ellen harcolhassanak a címekért.

“Azt gondoltam, hogy Silverstone-ban, a történelmi teljesítményünk alapján ez volt a legjobb esélyünk, de nem így történt. Szóval talán van egy másik pálya, ahol a legjobb esélyünk van, mert az autó karakterisztikája megváltozott.

“Mindig is hittem abban, hogy egy jó csapattal, a legjobb pilótákkal meg tudjuk verni Maxot, csak egy kiszámíthatóbb autót kell adnunk nekik, és nem a Diva 2.0-t. Ami sokkal bonyolultabb, mint az első.”

A Mercedes a Monacói Nagydíjon jelentős változtatást vezetett be a W14-es aerodinamikai konfigurációján, Silverstone-ban pedig új első szárnyat kapott. Lewis Hamilton azonban azt mondta, hogy a legutóbbi frissítés csalódásnak bizonyult, Wolff pedig megerősítette, hogy az autó továbbra is nehéz feladat a pilóták számára.

“Azt hiszem, összességében az autó nem ott volt, ahol az elmúlt években Silverstone-ban láttuk. Az volt az a pálya, ahol igazán dominánsak és erősek voltunk, a nagy sebesség pedig egyáltalán nem volt jó a közvetlen versenytársainkhoz képest, és a kvalifikáción a kijáratokon a tapadással is küszködtünk.”

A Mercedes elég hamar a jövő évi autóra tereli az erőfeszítéseket, mondta Wolff, aki nem aggódik amiatt, hogy megtartják a jelenlegi második helyüket a konstruktőri bajnokságban, annak ellenére, hogy ez befolyásolja a jövőbeli ATR limitjüket.

“Nincs más választásunk. A második, avagy a harmadik helyezés alapvetően nincs hatással rám és a csapatra. Arról van szó, hogy visszajöjjünk, és hogy ilyen szempontból világbajnokságot nyerjünk. Ez idén nem fog megtörténni, így a jövő évre kell szegeznünk a tekintetünket, majd megnézni az összes következő versenyt, hogy tanuljunk, fejlődjünk és biztosítsuk, hogy ezt át tudjuk vinni a következő évre. De miután ezt elmondtuk, a szabályok ugyanazok, szóval nem tanulunk semmit azzal, hogy [ennek az autónak a fejlesztését] folytatjuk. Szóval ez egy olyan egyensúly, amit jól kell megtalálnunk.”

Lando Norris nem érti, hogy miért tette őt kemény gumikra a McLaren

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek