Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Ricciardo: Nagyon izgatott vagyok, hogy újra a pályára léphetek!
Fotó: Jared C. Tilton / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Ricciardo: Nagyon izgatott vagyok, hogy újra a pályára léphetek!

Daniel Ricciardo visszatér az F1-es rajtrácsra, miután Nyck de Vries-t elbocsátotta az AlphaTauri.

Daniel Ricciardo először szólalt meg azóta, hogy hivatalosan is megerősítették visszatérését az F1-es rajtrácsra. Az AlphaTauri kedden, este bejelentette, hogy a népszerű ausztrál váltja a holland Nyck de Vries-t, akit a csalódást keltő karrierje kezdete után rúgtak ki, mivel egyetlen pontot sem tudott szerezni az idei szezonban.
Ricciardo kedden részt vett a Pirelli gumitesztjén Silverstone-ban, ahol először vezetett F1-es autót azóta, hogy a tavalyi szezon végén elváltak útjai a McLarennel, de a Magyar Nagydíjon visszatér.
A Channel 4 azt állította, hogy Ricciardo legjobb köre a teszt során elég lett volna a Brit Nagydíj első sorába kerüléshez, míg a távozó De Vries a 17. helyen végzett, ami még inkább rávilágított arra, hogy Ricciardo képes a rajtrács élén versenyezni.
A 34 éves versenyző a szezon hátralévő részére a Red Bulltól kölcsönbe csatlakozott az AlphaTaurihoz, és láthatóan nagyon örült, hogy visszatérhet a rajtrácsra, ahogy azt a csapat közleményében is elmondta.
“Nagyon izgatott vagyok, hogy újra a Red Bull családdal léphetek a pályára!”

Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost elmagyarázta a döntést.

“Nagyon örülök, hogy Danielt újra a csapatban üdvözölhetem. Nincs kétség a vezetési képességeivel kapcsolatban, és már sokunkat ismer, így a csapatba való beilleszkedés egyszerű és azonnali lesz számára.

“A csapat nagy hasznát fogja venni a tapasztalatának, hiszen már nyolcszor nyert Forma-1-es nagydíjat. Szeretném megköszönni Nycknek a Scuderia AlphaTaurinál eltöltött idő alatt nyújtott felbecsülhetetlen értékű hozzájárulását, és minden jót kívánok neki a jövőre nézve”.”

Ricciardo az idei szezont tartalékversenyzőként töltötte a Red Bullnál Max Verstappen és Sergio Pérez mögött, miután a McLarennél Lando Norris mellett egy csalódást keltő szezont követően egy kis időt töltött a rajtrácson kívül.

“Nagyszerű látni, hogy Daniel a versenyzéstől való távollétében sem veszített a formájából, és hogy a szimulátoros-edzéseken tett előrelépései a pályán is lefordítódnak” – tette hozzá Christian Horner a Red Bull csapatvezetője.

“A gumiteszt során elért ideje rendkívül versenyképes volt. Nagyon lenyűgöző vezetés volt, és izgatottan várjuk, hogy mit hoz a szezon hátralévő része Daniel számára a Scuderia AlphaTauri-nál.”

RENDKÍVÜLI: Ricciardo váltja Nyck de Vriest a Hungaroringen

Forrás: express.co.uk  

 

Releváns cikkek