Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Alpine: A második beszállítói alkatrész meghibásodása frusztráló probléma, amit meg kell oldanunk
Fotó: Alpine
Formula 1

Alpine: A második beszállítói alkatrész meghibásodása frusztráló probléma, amit meg kell oldanunk

Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer bővebb betekintést engedett Esteban Ocon Brit Nagydíjon történt, a versenyt befejező hidraulikaproblémájába.

Ocon mindössze kilenc kör után volt kénytelen feladni a versenyt, az autója túlmelegedés miatt. A verseny után azt mondta, hogy A523-as autója kigyulladt volna, ha folytatja a versenyt.

“Esteban hidraulikája szivárgott egy saját fejlesztésű szivattyúból, amit a beszállítónktól vásárolunk. Ez egyszerűen szerencsétlen. Ezt az alkatrészt mi vásároljuk, és ez egy olyan alkatrész, ami általában elég robusztus és ritkán hibásodik meg. Ez szivárgott. A szivattyú azon a részén szivárgott, ahol szerintem a nyomást állítjuk be.”

Szafnauer frusztráló problémának nevezte, amit meg kell oldaniuk, mivel ez már a második alkalom, hogy a hidraulika meghibásodott az Alpine autóján ebben a szezonban. Ocon csapattársának, Pierre Gaslynak az Azerbajdzsáni Nagydíjon volt egy tüzet okozó hidraulikaszivárgása.

Elmondta, hogy a csapatnak vannak olyan eljárásai, amelyek biztosítják, hogy a nem általa gyártott alkatrészeket az általa megkövetelt színvonalon gyártsák le.

“A beszállítókkal kapcsolatban van egy minőségbiztosítási programunk, ahol kimegyünk és felülvizsgáljuk a minőségi folyamataikat és eljárásaikat, hogy elégedettek legyünk, hogy amikor kapunk tőlük egy alkatrészt, az a megfelelő [folyamaton] menjen keresztül.

“De ez általában olyan beszállítókkal történik, akiknek mi adunk egy tervet, és ők a mi tervünk szerint készítik el az alkatrészt. Tehát van egy ilyen folyamat, így biztosak lehetünk abban, hogy amikor kiválasztunk egy beszállítót, akkor az rendelkezik az összes minőségbiztosítási rendszerrel.

“A nagyvállalatokkal, amelyek jobban benne vannak a dolgokban, és mi nem. Tehát ha kerekeket vásárolunk, vagy ha ATL üzemanyagcellákat, vagy néhány ilyen alkatrészt vásárolunk, akkor ez az egyik ilyen. Visszamennek, megkeresik a kiváltó okot, írnak egy jelentést, megmutatják, mi történt, és elmondják, hogyan nem fordulhat elő még egyszer” – zárta Szafnauer.

Megszólaltak a vészharangok a Haasnál, a megbízhatósági problémák után

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek