Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Brundle: Ricciardónak feltétlenül meg kell vernie Yuki Tsunodát
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Brundle: Ricciardónak feltétlenül meg kell vernie Yuki Tsunodát

Martin Brundle F1-es kommentátor üdvözölte Daniel Ricciardo visszatérését, de elismerte, hogy az ausztrál döntése meglepte őt.

A hét elején az AlphaTauri bejelentette, hogy Ricciardo szenzációsan visszatér a Forma-1-be Nyck de Vries helyére.

A döntés azután született meg, hogy de Vries F1-es karrierje rosszul indult, míg Ricciardo mind a szimulátoron, mind a Pirelli gumitesztjén lenyűgözte a Red Bullt.

Ez egy utolsó esélyt ad Ricciardónak, hogy lenyűgözze az F1-et, miután két lehangoló évet töltött Lando Norris mellett a McLarennél.

Végső soron Ricciardo szemet vetett Sergio Pérez Red Bull-os ülésére, különösen a mexikói utóbbi időben dadogó formáját tekintve.

“Nagyon örülök, hogy újra látom őt, de csak az őszinte reakcióm az volt, hogy ‘Wow, Daniel ezt fogja csinálni, ugye?’. Meglepett” – mondta Brundle a Sky Sportsnak.

“Daniel mindig arról beszélt, hogy elvesztette a mojóját, és vissza kell szereznie a lelkesedését, ezért nem gondoltam volna, hogy ezt elfogadja, hacsak nem jár hozzá egy másik üzlet, egy ‘te megteszed ezt, aztán majd később azt’.

“Biztos vagyok benne, hogy hat hónapig szimulátorozott, és nem volt Forma-1-es pilóta, és ez nagyon megviselte. Ezért teljesen megértem, hogy vonzónak találja, hogy a 20 induló között legyen. Az a legfőbb érzésem, hogy a Forma-1 jobb helynek tűnik, ha Daniel Ricciardo ott van a rajtrácson, és utáltam látni, hogy egész hétvégén csak lődörögnie kellett.”

Brundle magas kockázatúnak minősítette Ricciardo visszatérését, aki Yuki Tsunodával szeretne fej-fej mellett haladni.

“Nagy kockázatot jelent Daniel számára az, hogy a rajtrács valószínűleg leglassabb autójával [vezessen]” – tette hozzá Brundle.

“Meg kell vernie Tsunodát, mindenképpen meg kell vernie. Meg kell előznie őt a kvalifikáción és a futamokon, ez abszolút adott elvárás. Talán felül tudja múlni azt az autót, és valahol a top 10 közelében tudja tartani, és ott tudja tartani a versenyen, akkor talán ez lesz a megváltása ebből a szempontból.”

Horner: Ricciardo nagyon versenyképes

Forrás: crash.net  

Releváns cikkek