Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Verstappen már jövőbeni csapattulajdonosi terveket sző
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Verstappen már jövőbeni csapattulajdonosi terveket sző

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen utalt arra, hogyha a jövőben, a Forma-1-ben töltött versenyzői ideje véget ér, esetleg csapattulajdonosként szeretne tevékenykedni.

Ez persze még messze van, a 25 éves holland pilóta még legalább egy évtizedig szeretné meghosszabbítani uralkodását a csúcson, és minden jel arra utal, hogy még csak most kezdi.
Két világbajnoki címmel a tarsolyában és a harmadik már szinte biztosra vehető, így hamarosan beérheti és megdöntheti a Lewis Hamilton és Michael Schumacher által közösen tartott hét világbajnoki cím rekordját.

Verstappen azonban azt is hangoztatta, hogy panaszkodik a sportág egyes irányzataival kapcsolatban, például a versenynaptárban szereplő versenyek megnövekedett száma és a sprint hétvégékkel járó extra munkaterhelés miatt. Már utalt arra, hogy ha nem tetszik neki, merre tart az F1, akkor lehet, hogy abbahagyja, amíg még elég fiatal ahhoz, hogy új karriert kezdjen, és a csapattulajdonlás az egyik olyan dolog, ami vonzó lehet számára.

Vannak ötletei arra, hogy ezt hogyan lehetne kombinálni a szimulátoros versenyzés iránti szenvedélyével, ahogy azt a CNN Sport munkatársának, Amanda Daviesnek adott múlt heti interjújában kifejtette.

“Talán saját versenycsapatot szeretnék. Egy kicsit persze már belevágtam a Verstappen.com Racinggel; ez már integrálódott a valós versenyzésbe, plusz a szimulátoros részbe.

“Imádom a szimulátoros versenyzést. Néhányan azt gondolják, hogy ez csak egy játék, de nem az. Nagyon szenvedélyes vagyok benne, és sok tervem van a jövőre nézve, hogy építsek valamit erre, hogy talán néhány futamot a való világba hozzak.

“Annyi lehetőség van ebben, amit szeretnék megpróbálni és megvalósítani, amin már dolgozom. De az, hogy a való világ F1-es csapatfőnöke legyen, biztosan nem szerepel a terveim között. Az rengeteg utazással jár, és ezt már versenyzőként is megtettem. Szóval csapatfőnökként semmiképpen sem akarom ezt újra megtenni.”

Verstappen jelenleg arra koncentrál, hogy megnyerje zsinórban harmadik bajnoki címét – amit korábban csak Juan Manuel Fangio, Michael Schumacher és Sebastian Vettel ért el.

Az is elképzelhető, hogy a Red Bull 2023-ban minden futamot megnyer, ami példátlan teljesítmény lenne.

“Egy egész szezont veretlenül teljesíteni nagyon nehéz lesz. Mindig hiszek magamban. Szerintem ez a fontos, ez a legfontosabb, és hiszek az autóban is. Hiszek a csapatban, hiszek az összes résztvevőben. Szóval úgy gondolom, hogy jó esélyünk van rá.

“Jelenleg itt vagyok, és próbálok mindent elérni, amit csak tudok. Szeretek elöl lenni. Szeretek mindenki előtt lenni, és ezt élvezem a legjobban. Ez az, amit tenni akarsz, amit el akarsz érni. Ezért szeretem ezt a sportot. Természetesen imádok a végletekig hajtani, de imádok nyerni is” – tette hozzá, miközben ismét utalt arra, hogy vannak tervei az F1-es időszakon túl is.

“Természetesen igyekszem mindent beleadni, de azt is tudom, hogy az élet sokkal többről szól, mint csak az F1. Ha végeztem az F1-ben, szeretném élvezni az életemet, és más dolgokkal foglalkozni.”

Red Bull-os elődjével, Sebastian Vettellel ellentétben Verstappent úgy tűnik, kevésbé érdekli a sportág történelme, és azt sugallta, hogy ha egyszer visszavonul, egy pillanatra sem fog hátrafelé nézni.

“Ez nem olyasmi, amire valószínűleg 60 vagy 70 évesen fogok visszatekinteni. Ami a Forma-1-ben történt, az megtörtént. Ez van, ami van. Úgy értem, le van írva.”

“Valószínűleg nem olyasmi, ami túlságosan érdekel, mert az olyasmi, ami korábban történt az életedben, amiért már régóta dolgozol. Igen, ez megtörtént” – zárta Verstappen.

Vasseur: A Hungaroringen jobbnak kéne lennünk

Forrás: F1i.com  

Releváns cikkek