Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A Ferrari elutasítja az Albonnal kapcsolatos pletykákat
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

A Ferrari elutasítja az Albonnal kapcsolatos pletykákat

A Ferrari visszautasította azokat a híreket, amelyek szerint Alex Albon lenne a 2025-ös Carlos Sainz utódja, mivel ragaszkodik ahhoz, hogy a Forma-1-es versenyzői szerződések jelenleg nem élveznek prioritást.

Az olasz sajtóban a múlt héten megjelent találgatások szerint a Ferrari Albont szeretné az istállóba csábítani, miután Sainz jelenlegi szerződése jövő év végén lejár.
A Ferrari csapatfőnöke, Frédéric Vasseur azonban elvetette, hogy Albonnal kapcsolatban bármiféle mozgás lenne, ő maga pedig az elmúlt hetekben világossá tette, hogy saját maga a Williamsnél lévő hosszú távú jövőjére összpontosít.

Vasseur, aki jól ismeri Albont, miután a GP3-ban és a Forma-2-ben az ART csapatánál versenyzett, úgy véli, hogy a thaiföldi pilóta jól berendezkedett a Williamsnél, miközben lekicsinyelte azokat a híreket, amelyek szerint a Ferrari új versenyzőt keres.

“Nem tudom, honnan jött ez a történet. A múltban már találkoztam Albonnal, és barátok vagyunk. Ha egy riporter megkérdezné tőlem, hogy Alex jelenleg jó munkát végez-e, azt mondanám, hogy igen. De ez nem jelenti azt, hogy érdekelne, hogy elvigyem őt [a Williamstől]. Azt hiszem, Alexnek 2024-re is van szerződése a Williamsszel. A csapat sokat fektet be, szóval nincs probléma”.

Vasseur már Maranellóba érkezése óta kijelentette, hogy jobban meg akarja érteni a csapatot és annak működését, mielőtt a versenyzői szerződések miatt kezd el aggódni, különösen, hogy Sainznak és Charles Leclercnek is 2024 végéig szóló szerződése van.

“A szezon elején egyértelmű voltam a csapattal és a versenyzőkkel is, hogy először meg kell ismernem a csapatot. Ez pedig hónapokig tart. Még mindig egyéves szerződésük van, szóval nem hiszem, hogy ez olyan kérdés, amit most kell megvitatni. A jövőben biztosan beszélni fogunk róla, de nem ez az első számú gond. A prioritás mindenki számára az, hogy a csapatra koncentráljunk, különösen ebben a szezonban. Nem akarom, hogy legyenek zavaró elemek.”

Sainz és Leclerc a jelek szerint jól illenek egymáshoz a pályán és azon kívül is, még akkor is, ha mindketten máshogy állnak hozzá az Forma-1-hez.
Vasseur szerint Leclerc képes kiemelkedő teljesítményt nyújtani, de néha a túlhajtás miatt hibáknak teszi ki magát.

“Leclerc kivételes dolgokra képes. Néha olyan dolgokat csinál, amikről nem tudod, honnan vette őket. Charles olyan versenyző, aki mindig a győzelemre gondol. A mi autónk a Red Bull mögött van, de ő még mindig ott van, és azon gondolkodik, hogy megpróbáljon nyerni.”

“Bizonyos helyzetekben láttuk, hogy túlságosan megnyomja, és túlzásba viszi a vezetést. Megpróbálja kompenzálni a hiányosságokat stratégiával, agresszivitással és a hibák kockázatával. Az én feladatom az, hogy a helyes irányba tereljem őt. Ha van egy olyan autónk, amely képes a második helyre, akkor ott büszkén kell helytállnunk. Persze az is helyes, ha azt nézzük, mi történik elöl.”

“Carlos nagyon következetes. Képes kezelni a saját tempóját, és ezt egy kicsit jobban csinálja, mint Charles. Nem hajtja túl magát, de nincsenek olyan nagy csúcsai, mint Charlesnak, amikor például pole pozíciót szerez.

“Néha nagyon közel van hozzá. Miamiban az utolsó kanyarig a pole-ban volt. Korlátozza a rossz hibákat, és mindig ott van” – zárta Vasseur.

Vasseur: A Hungaroringen jobbnak kéne lennünk

Forrás: motosport.com Global  

Releváns cikkek