Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Verstappen: Sohasem szerettem volna, hogy Ricciardo elhagyja a Red Bullt
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Verstappen: Sohasem szerettem volna, hogy Ricciardo elhagyja a Red Bullt

Verstappen 2016 és 2018 között volt Daniel Ricciardo csapattársa, mielőtt az ausztrál 2019-ben a Renault-hoz távozott, majd 2021-ben a McLarenhez csatlakozott.

A Red Bulltól való távozás Ricciardo döntése volt, Verstappen pedig azt mondja, akkoriban azt akarta, hogy maradjon a Red Bullnál.

“A múlt héten már elég sokat beszéltem Daniellel – láttam, hogy nagyon izgatott, azután is, hogy vezette az autónkat” – mondta a kétszeres világbajnok.

“Nagyszerű, hogy Daniel újra a rajtrácson van, a családon belül. Igazából sosem akartam, hogy elmenjen. Tudjuk, hogy nagyon jól kijövünk egymással. Ha Daniel jól teljesít ott, ahol most van, akkor természetesen megvan a lehetőség, hogy újra feljebb lépjen. Szóval minden nyitott, hogy őszinte legyek.”

2013 óta először lesz két ausztrál a rajtrácson. Akkor Mark Webber és Ricciardo, 10 évvel később pedig Oscar Piastri és Ricciardo.

“Nagyon örülök neki, hogy visszatérhet. Emlékszem, hogy néztem, amikor legutóbb két ausztrál volt” – mondta Piastri.

“Ez nagyon-nagyon király – messziről jöttünk, és elég ritka, hogy ketten vagyunk itt egyszerre. Szóval egy olyan országból, ahol Európához képest ilyen kis népességgel rendelkezünk, nagyon klassz, hogy ketten vagyunk a nagyszínpadon.”

Verstappen de Vries kirúgására reflektálva elmondta, hogy nehéz az új autókkal bánni, beleszokni az ottani versenyzésbe.

“Ha a döntés már amúgy is megszületett, akkor nem hiszem, hogy sokat számít, hogy mikor történik. Szerintem ez csak egy körülmény.”

“Mindannyian tudjuk, hogy Nyck hihetetlenül jó versenyző. Ezt már minden egyes kategóriában megmutatta. Szerintem ezek az új generációs autók, amikor újonc vagy, nem számít, hogy hány éves vagy, vagy bármi, elég nehéz a csúcsra jutni. Ráadásul az autó valószínűleg nem a legversenyképesebb. Ez egy kicsit megnehezíti a dolgunkat.”

“Talán szükséged van egy-két ilyen pillanatra, amikor ragyogsz, és talán szerzel egy-két pontot. Ilyen pillanatok nem történtek. A csapat változtatni akart valamin, és ez is az F1 része. Néha csak rosszkor vagy rossz pillanatban van, és nem jön össze neked. De ismétlem, az emberek néha azt gondolják, hogy ha az F1-ben nem jön össze, akkor minden elveszett, pedig ez nem így van.”

“Annyi nagyszerű kategória van, ahol nagyszerű karriert lehet befutni, és talán még szórakoztatóbb is, néhány helyen még az F1-nél is. Tudom, hogy rengeteg lehetősége van.”

Verstappen már jövőbeni csapattulajdonosi terveket sző

Forrás: skysports.com crash.net  

Releváns cikkek