Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Hamilton: Olyan érzés, mintha először szereztem volna pole pozíciót
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Hamilton: Olyan érzés, mintha először szereztem volna pole pozíciót

Lewis Hamilton úgy jellemezte pályafutása 104. F1-es pole pozícióját, hogy olyan érzés volt, mintha először szerezte volna meg, miután véget vetett a hosszú sikertelenségi sorozatának.

Hamilton mindössze 0,003 másodperccel előzte meg Max Verstappent a pole pozícióban, így a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíj óta először szerezte meg az első rajtkockát a másnapi versenyre.

Ez mindössze a második alkalom, hogy megverték a Red Bullt az idei szezonban, Verstappen pedig nagyon csalódott volt az RB19-es versenygép kezelhetősége miatt a kvalifikáció után.

A parc ferme-ben az edzés után Hamilton tele volt érzelmekkel.

“Ez egy őrült másfél év volt, elvesztettem a hangom a sok kiabálástól az autóban. Elképesztő ez az érzés. Annyira hálás vagyok, hogy itt lehetek, mert olyan keményen dolgoztunk, olyan keményen hajtottunk ez idő alatt, hogy megszerezzük a polet, mintha ez lenne az első alkalom.”

“Nem számítottam arra, hogy ma a pole-ért fogunk harcolni. Amikor megnyomtam az utolsó kört, abszolút mindent beleadtam, semmi sem maradt benne.”

Ez egy figyelemre méltó fordulat a Mercedes számára, miután Hamilton azt állította, hogy a W14-es a pénteki edzésén érezte a legrosszabbnak az autót az egész évben.

“Ez hatalmas kihívás volt a csapat minden egyes tagja számára. Voltak hullámvölgyek, egy nagy hullámvasút. Egyikünk sem vesztette el a hitét. Összefogtunk. Egységesen, arra koncentrálva, hogy az autót a helyes irányba tereljük.”

“Ma a 4-es és a 11-es kanyarban sokat veszítettünk a többiekhez képest, így csak nyomtam és reméltem, hogy a pályán maradok. Nehéz volt.”

“Innen tovább haladva továbbra is nehéz lesz, de remélhetőleg ez azt mutatja, hogy jó úton járunk, és képesek vagyunk rá, ha tovább haladunk.”

Hamilton megszerezte a Mercedes első poleját idén!

Forrás: crash.net  

Releváns cikkek