Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Pérez: Elképesztő munkát végeztek a szerelők
Formula 1

Pérez: Elképesztő munkát végeztek a szerelők

Miután a mexikói az első szabadedzésen összetörte az autóját, a Red Bull szerelői a második edzésre meg is javították.

Péntek délelőtt az első szabadedzés legelső körében törte össze Sergio Pérez az autót az 5. kanyarban. Ezzel a mexikóinak kiesett egy teljes edzés, de a Red Bull szerelői késő délutánra össze tudták rakni Pérez Red Bullját.

“Ez hiba volt részemről. Elképesztő munkát végeztek a srácok, hogy összerakják az autót a második edzésre. Legalább van valamennyi adatunk, amit tudunk használni.”

A Magyar Nagydíj időmérőjén egy új szabályt tesztel a F1. A három időmérős szakaszban a három különböző gumikeveréket kell használniuk a versenyzőknek. A Q1-ben a keményeket, a Q2-ben a közepeseket, a Q3-ban pedig a lágy keverékű gumikat kell használniuk a pilótáknak.

“Az új időmérős formátum miatt nagyon fontos, hogy az összes keveréken jó legyen az egyensúly, mert az időmérőn az összeset használnunk kell majd.”

Pérezt arról is kérdezték, milyenek a Red Bull Magyar Nagydíjra hozott fejlesztései.

“Egyelőre nagyon korán van, hogy ezt meg lehessen mondani. Szerintem holnap már többet fogunk tudni, viszont jelenleg elég szorosnak néz ki a mezőny.”

Verstappen is hasonló véleményen van a csapattársával.

“Őszintén, elég nehéz bármit mondani. Nem volt rossz az autó, kicsit alulkormányzott, de hosszútávon versenyképesnek néz ki. Nem könnyű megmondani, milyen az egy körös tempónk, de jónak tűnik.”

Sergio Pérez akár könnyen az AlphaTauriban találhatja magát

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek