Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Ricciardo: Megkönnyebbültem a Magyar időmérő után
Fotó: Francois Nel / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Ricciardo: Megkönnyebbültem a Magyar időmérő után

Daniel Ricciardo megkönnyebbülésnek és újra szórakoztatónak nevezte a visszatérését.

Nyolc hónap kihagyás után Ricciardo a Hungaroringen tért vissza  az AlphaTauri-val, ahol csapattársát Yuki Tsunodát múlta felül, és ezzel bejutott a Q2-be.
Ez azt jelenti, hogy Ricciardo a 13. helyről indulhat a vasárnapi futamon, mindössze három hellyel a pontszerző helyeken kívül.

“Az eredmény nem minden, de nagyon fontos volt számomra, hogy visszajöttem és jól éreztem magam. Csak az, hogy visszanyerjem az élvezetet. Ezt éreztem a múlt heti teszten, ez egy kicsit megkönnyebbülés volt.”

“Újra szórakoztatónak éreztem, és ez az, amit kerestem, amikor idejöttem. Megint jó volt.

“A kvalifikáción beülve az autóba, nyugodt voltam, de tudtam, hogy alacsony üzemanyaggal a határig fogom nyomni az autót, és mindent leegyszerűsítve nagyon jó érzés volt.”

Tekintettel arra, hogy kevés időt töltött az AlphaTauri autójában, Ricciardo biztos benne, hogy a tisztességes rajtpozíciójával a holapi verseny során a legjobb tízbe tud jutni.

“Nehéz megmondani, [hogy, hogyan fog alakulni]. Körülbelül egy nyolc körös hosszú etapot teljesítettem, szóval nem tudok eleget [erről az autóról] és az üzemanyagról, mint arról sem hogy mennyire öregednek el a gumik.”

“Ott  [a versenyen] valószínűleg több dolgot fogok felfedezni az autóval, és ilyen körülmények között mindig trükkösebbnek érzem. Valószínűleg holnap még többet kell tanulnom és feldolgoznom.”

“A pontok fenomenálisak lennének, de egyelőre naplózom a köröket, és menet közben tanulok.”

Hamilton megszerezte a Mercedes első poleját idén!

Forrás: crash.net  

Releváns cikkek