Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Norris a második helyről: Örülök, hogy bizonyíthattunk a Mclaren kétkedői ellen
Fotó: McLaren
Formula 1

Norris a második helyről: Örülök, hogy bizonyíthattunk a Mclaren kétkedői ellen

Lando Norris úgy véli, a vasárnap elért második egymást követő második helyezésével végre bebizonyította, hogy mindazok tévedtek, akik kételkedtek abban, hogy a McLaren képes megfordítani a szerencséjét.

Norris a két héttel ezelőtti silverstone-i versenyen érte el a második helyezést, amit egy újabb stabil vezetéssel folytatott, amely úgy indult, hogy a brit a rajtnál kikapott McLaren-es csapattársától, Oscar Piastritól. Norris azonban egy remek előzéssel megelőzte Lewis Hamiltont a 2-es kanyarban, és a vezető Max Verstappen és Piastri mögött a harmadik helyre került, ahol a 18. körben végrehajtott első boxkiállásáig maradt.

A megállás időzítése és annak gyors végrehajtása a McLaren által végül lehetővé tette Norris számára, hogy megelőzze csapattársát és visszaszerezze a második helyet.
Azonban meg kellett védenie második helyét Sergio Pérez ellen, aki a harmadik helyen autózott. Viszont a McLaren pilótája szerencsére így is képes volt sakkban tartani a mexikóit.

“Kemény verseny volt. Nem volt könnyű, főleg úgy, hogy Checo a végén utolért, de nem volt elég tempója ahhoz, hogy utolérjen engem” – nyilatkozta Norris.

“Az elején egy kicsit küzdenem kellett – az 1-es kanyarban egy kicsit elcsesztem, de egy újabb dobogó a McLarennek, ami csodálatos.”

Arra a kérdésre, hogy az egymást követő második helyezése arra utal-e, hogy a végső győzelem nemsokára a küszöbön áll, Norris így válaszolt.

“Ha Max kiesik vagy valami hasonló, talán! De a srácok túl gyorsak, hacsak nem hibáznak, vagy nem történik valami. Jelenleg elégedettek vagyunk a fejlődéssel, amit elértünk, hogy a négy vagy öt futammal ezelőtti állapotból, amikor néha a Q1-ből való kijutásért küzdöttünk, a pole-ért és a dobogós helyezésekért harcoltunk.”

“Egyelőre elfogadjuk, és később eljön majd a mi időnk.”

A McLaren figyelemre méltó nyári fordulatát egy nehéz időszak követte a wokingi bázisú alakulat számára, amely során sokan kételkedtek abban, hogy a csapat képes lesz-e egy igazi élmezőnybeli alakulattá fejlődni.

Norris úgy vélte, hogy a vasárnapi eredmény – amelyet Piastri erős futama egészített ki, aki az ötödik helyen végzett – végleg elhallgattatta a McLaren ellenzőit.

“Azt hiszem, már az elején tudtuk, hogy küzdeni fogunk, és elég gyengének tűntünk” – emlékezett vissza a szezon elejére.

“Rengeteg szidást kaptunk, mondván, hogy nem végeztünk elég jó munkát, szóval örülök, hogy végre bebizonyítottuk, hogy néhány embernek nincs igaza.”

Releváns cikkek