Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Toto Wolff nem fog panaszkodni a Red Bull további meritokratikus dominanciájára
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Toto Wolff nem fog panaszkodni a Red Bull további meritokratikus dominanciájára

Toto Wolff szerint a Red Bull F1-es dominanciája meritokratikus, és nem szabadna belenyúlni abba, hogy megpróbálják kiegyenlíteni a játékteret.

A Red Bull a Magyar Nagydíjon folytatta lenyűgöző veretlenségét az idei szezonban, mivel Max Verstappen zsinórban hetedik, 11 futamból pedig kilencedik győzelmét aratta.
A fiatal holland fölényes győzelme a Hungaroringen a Red Bull 12. egymást követő győzelmét jelentette, ami megdöntötte a McLaren 1988-ban felállított 11 egymást követő győzelem rekordját.

A Red Bull az elmúlt 23 nagydíjból 22-őt megnyert, és nagyrészt dominált a mezőnyt a 2022 elején bevezetett új szabályok óta, a csapat pedig mindkét világbajnoki cím sikeres megvédésére készül.
Bár a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner rendszeresen panaszkodott, hogy a Mercedes dominanciája a V6-os hibridek korszakában unalmassá tette az F1-et, Wolff nem hajlandó ugyanezt tenni most, hogy a Red Bull a csúcson van.

“Szeretem ezt a sportot, mert ez egy meritokratikus sport. A szórakoztatás követi a sportot, és nem fordítva. Nem tudunk teljesítményegyensúlyt vagy bármit létrehozni, ami kiegyenlítené a mezőnyt, ez van, ami van.”

“Voltak olyan éveink a Mercedesszel, amikor minden egyes futamon az első és a második helyen végeztünk, és ez biztosan nem volt jó a szórakoztatás szempontjából, és ezért kell csak jobban dolgoznunk, hogy újra versenyben legyünk. Mert sok rajongó frusztráltan távozott volna a tegnapi nap után, azt gondolván, hogy nagyon közel vagyunk egymáshoz, lelkesen figyelték volna, mi történik ma, aztán látják, hogy az egyik autó csak úgy eltűnik a naplementében.”

Lewis Hamilton 2021 óta először szerezte meg a pole-t a Magyar Nagydíj időmérőjén, de a hétszeres világbajnok egy rémálomszerű rajtot követően kikapott Verstappentől.
Verstappen végül 33,7 másodperccelgyőzött,  megelőzve a McLarenes Lando Norrist, míg Sergio Pérez a kilencedik helyről állt fel a dobogó harmadik fokára, a másik Red Bullal.

Arra a kérdésre, hogy aggódik-e a frissített Red Bull teljesítménye miatt, Wolff így válaszolt.

“Beszélhetünk egymásról, és mondhatjuk, hogy lehettünk volna másodikak is. Bizonyos értelemben ez lényegtelen, mert van előtted egy autó, amely 34 másodperces előnnyel vezet, és valószínűleg sokáig cirkált. Ez a keserű valóság. De ahogy korábban is mondtam, ez egy meritokrácia, és amíg a szabályokon belül mozogsz, addig összességében csak jobb munkát végeztél, és ezt el kell ismernünk” – zárta Wolff.

Norris a második helyről: Örülök, hogy bizonyíthattunk a Mclaren kétkedői ellen

Forrás: crash.net  

Releváns cikkek