Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Jordan: Piastri erős jelölt Perez utódjának a Red Bullnál
Fotó: McLaren
Formula 1

Jordan: Piastri erős jelölt Perez utódjának a Red Bullnál

Eddie Jordan azt mondja, el volt ragadtatva a McLaren újoncának, Oscar Piastrinak a közelmúltban nyújtott teljesítményétől, és úgy véli, a 22 éves versenyző komoly jelölt lesz Sergio Pérez helyére a Red Bullnál.

Piastrit tavaly a McLaren az Alpine juniorprogramjából szedte ki, miután a francia alakulat hanyagul és zűrösen kezelte az ausztrál versenyzővel fennálló szerződéses helyzetét.
Piastri a hazai versenyén, Melbourne-ben szerezte első bajnoki pontjait az F1-ben, de most Silverstone-ban és a múlt hétvégén Magyarországon is az első ötbe került, miközben mindkét versenyen a második sorba kvalifikálta magát.

“Ami tegnap felkeltette az érdeklődésemet, az ez a Piastri volt” – mondta Jordan a Magyar Nagydíj másnapján.

“Soha nem járt még ezen a pályán, talán egyszer a junior formulákban, és hogy kijött, és a második sorba kvalifikálta magát, és úgy versenyzett Max ellen”

“Vigyázzunk, hova megy, mert szerintem nagy bajnoki alapanyag van benne. Igazából el vagyok ájulva ettől a fiatal sráctól, szóval ő lenne az egyik olyan versenyző, akit a jövőben Max kihívójának tekintenék.”

Piastrit a Red Bull korábbi versenyzője, Mark Webber menedzseli. A kilencszeres nagydíjgyőztesnek pedig tavaly nagy szerepe volt abban, hogy Piastrit ki vegye az Alpine-ból, és meggyőzze a McLarent, hogy dobják Daniel Ricciardót védence javára, akit állítólag 2024 végéig szerződtettek a csapathoz.

Jordan azonban úgy véli, hogy Webber ügyes menedzsmentje és a Red Bull vezetőivel való jó kapcsolatai miatt Piastri végül Sergio Pérez potenciális utódjává válik, amikor a mexikói szerződése 2024 végén lejár a Red Bullnál.

“Őt a régi társam, Mark Webber menedzseli, és láttuk, hogyan juttatta el a McLarenhez. Ne lepődjetek meg, ha a Red Bullnál felszabadul egy hely, természetesen ott, ahol Mark is volt, ott lesz ő [Piastri] a jövőben.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nemrég úgy nyilatkozott, hogy Ricciardo AlphaTaurihoz való költözése egyfajta dobás volt az ausztrál számára, hogy a jövőben visszatérhessen a Milton Keynes-i csapathoz.
Jordan azonban erősen kételkedik abban, hogy egy ilyen lépés megtörténik Ricciardo esetében.

“Nem látom, hogy korábban is volt erre esélye, és a Red Bull általában nem szokott visszamenni az időben, nagyon előremutató elképzeléseik vannak. Ha lesz változás a Red Bullnál, akkor Mark Webber hozni fogja ezt a srácot” – bizonygatta a korábbi csapattulajdonos.

Norris a második helyről: Örülök, hogy bizonyíthattunk a Mclaren kétkedői ellen

Forrás: F1i.com  

Releváns cikkek