Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Verstappen megelőzte Piastrit a sprintverseny megnyeréséért, miközben Hamilton büntetést kapott
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Verstappen megelőzte Piastrit a sprintverseny megnyeréséért, miközben Hamilton büntetést kapott

Max Verstappen a biztonsági autós újraindítása után utolérte és megelőzte Oscar Piastrit, és megnyerte a Belga Nagydíj sprintfutamát.

A késleltetett és lerövidített sprintversenyen nedves körülmények között indult, viszont a pole-győztes Verstappen a bokszutcában elvesztette a vezetést a McLaren pilótájával szemben. Ezzel Pierre Gasly szerezte meg a harmadik pozíciót az Alpine számára.
A sprintfutam rajtidejét már több mint fél órával eltolták a sprint kvalifikáció késleltetett kezdete miatt. De nem sokkal a formációs kör kezdete előtt ismét megnyílt az ég, és a pálya ismét felázott. A rajtot ismét elhalasztották, és az alakuló kör végül a biztonsági autó mögött kezdődött.

A biztonsági autó mögött öt kört teljesítettek, a versenytáv pedig négy körrel, 11 körre rövidült meg. Verstappen vezette a mezőnyt, és őt követte Oscar Piastri, Sergio Pérez, Lewis Hamilton, akik aztán a bokszba mentek intermediate gumikért.

Akik kint maradtak, azok az első zöld zászlós kör végén jöttek be. Az intermediate gumik egyértelműen a jobb gumik voltak, mivel Piastri a kör végére utolérte a nedves gumikon haladókat, majd megelőzte Verstappent, miközben a Red Bull pilótája a bokszutcában volt.
Amikor a mezőny másodszor is felfelé tartott a hegyre, scar OPiastri vezetett Max Verstappen, Pierre Gasly, Sergio Pérez, Leiwus Hamilton és a két Ferrari, Carlos Sainz és Charles Leclerc előtt. A harmadik körben azonban ismét behívták a biztonsági autót, amikor Fernando Alonso megpördült a Pouhon közepén, a kavicságyba csúszott és kiesett a versenyből.

A biztonsági autó mögötti két kör után a hatodik kör elején folytatódott a verseny. Piastri vezette el a mezőnyt Verstappen előtt, de a Red Bull sokkal jobb egyenes tempóval rendelkezett, mint a McLaren, és a Kemmel egyenesben könnyedén lehagyta őt, hogy átvegye a vezetést a versenyben.

Verstappen galoppban elhúzott a McLaren elől, de mögötte a negyedik helyen autózó Pérez erős nyomás alatt volt Hamilton részéről. A páros a Curbe Paul Frere kijáratánál érintkezett egymással, ezzel a brit megsértve a mexikói autójának az oldaldobozát, ami kivívta a versenybírák figyelmét is, de mindketten folytatták az útjukat. Hamilton megelőzte a Red Bullt a La Source-ban, ami után Pérez több helyet esett vissza a kör hátralévő részében, míg Stavelot-nál ki nem futott a pályáról, így a 17. helyen maradt. A Red Bull végül behívta Pérezt a kiállásra, miközben a felügyelők öt másodperces időbüntetéssel sújtották Hamiltont az ütközésért.

Ezt követően Verstappen lenyomta a hátralévő köröket, hogy a 11. kör végén áthaladjon a célvonalon, és hat másodperccel megnyerje a sprintversenyt Piastri előtt. Gasly tartotta pozícióját a harmadik helyen, további négy másodperccel Piastri mögött.
Hamilton a negyedik volt a beérés pillanatában, de a büntetése miatt visszaesett a hetedik helyre.
Ezzel a két Ferrari, Sainz és Leclerc a negyedik és ötödik helyre lépett előre, valamint Norris a hatodik helyre. Hamilton a hetedik helyre került, kevesebb mint egy tizeddel megelőzve csapattársát, George Russellt, aki a nyolcadik helyen szerezte meg az utolsó pontot. Esteban Ocon a kilencedik helyen végzett, és Daniel Ricciardo zárta a mezőny első felét.

Leclerc: Senkinek egy szava sem lehet…

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek