Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Martin Brundle megkérdőjelezi Lewis Hamilton kemény büntetését
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Martin Brundle megkérdőjelezi Lewis Hamilton kemény büntetését

A legendás F1-es kommentátor, Martin Brundle megkérdőjelezte az FIA felügyelők döntését, miszerint Lewis Hamilton öt másodperces időbüntetést kapott a Sergio Perezzel történt ütközés miatt a tegnapi sprint verseny során.

A sprintverseny 6. körében Hamilton kissé alulkormányzott Pérez autójának oldalába csapódott, amikor megpróbálta megelőzni őt.
Az ütközés következtében a mexikói versenyző jelentős oldal-doboz sérülést szenvedett, ami miatt ki kellett állnia a versenyből, miután a sorrendben lefelé zuhant.

A büntetés miatt Hamilton a negyedikről a hetedik helyre esett vissza a végső értékelésben.
Brundle így nyilatkozott az incidensről:

“Úgy gondoltam, hogy ez egy versenybaleset volt. Szerintem a büntetés kemény volt. Kiállok mellette. Lewis igényt tartott a kanyarra. Az előtte lévő kanyarban Pérez hibázott. [Hamilton] belül volt. Igen, az autó egy kicsit alulkormányzott volt.”

“Mi a versenyzés? Ha ez nem versenyzés, és ezért versenybaleset, akkor nem tudom. Nem Lewis indított egy lehetetlen mozdulatot. A kanyar belső oldalán volt. Checo kiesett a versenyből, szóval ezt figyelembe kell vennünk. Egyértelműen a Mercedes csúszott balra, nem pedig a Red Bull csípte meg őt.”

“Szóval megértem, amit a felügyelők tettek. De én ezt versenybalesetnek nevezném, mert Lewis nem tűnhet el abban a pillanatban. Ő követelte a kanyart. Mit tehetne?” – zárta Brundle.

Naomi Schiff úgy tűnt, hogy Brundle mellé állt, kijelentve, hogy ez nem volt szándékos Hamilton részéről.

“Együttérzek Pérezzel, mert rossz formában van, nagyon próbálja helyrehozni a dolgokat, és minden egyes rosszul sikerült futam frusztrációt szül. De azt akarjuk látni, hogy ezek a versenyzők versenyeznek. A mozdulat beindult. Egymás mellett voltak. Trükkös körülmények között a kanyarokban nem túl magas a tapadási szint. Lewis ugyanúgy utas volt abban a helyzetben. Nem hiszem, hogy szándékos volt.”

Verstappen megelőzte Piastrit a sprintverseny megnyeréséért, miközben Hamilton büntetést kapott

Forrás: crash.net  

Releváns cikkek