Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Ezt reméli Alonso a nyári szünet után
Portrait, Helmets, Spa-Francorchamps, GP2312a, F1, GP, Belgium Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team
Formula 1

Ezt reméli Alonso a nyári szünet után

Fernando Alonso kijelentette, hogy az Aston Martin ismét van az élcsapatok között van, és elmondta, hogy mit vár a szünet utáni időszaktól.

Alonso és Aston Martin nyolc futamon hat dobogós helyezéssel kezdte a 2023-as szezont, de Ausztriában, Nagy-Britanniában és Magyarországon is több kihívást jelentő hétvégét éltek át – utóbbi versenyen a spanyol csak kilencedik helyezést ért el.

A hétvégi Spa-Francorchampsban a sprinttel kapcsolatos problémák ellenére Alonso a rajtrács ötödik sorából az ötödik pozícióba küzdötte fel magát a versenyen.

Arra a kérdésre, hogy elégedett-e az eredménnyel, amely hozzájárult ahhoz, hogy az Aston Martin a harmadik helyen álljon a konstruktőri rangsorban, a kétszeres világbajnok így válaszolt:

“Nagyon, nagyon elégedett vagyok. Szerintem a top 5-ös helyezések normálisak lesznek nálunk. Magunk mögött tudtuk tartani Georgeot és Landot is. Úgy éreztem, az autó gyors volt a versenyen. Jó volt a rajtom és utána is nagy volt a tempónk.

“A csapatnak hála néhány módosítást hajtottunk végre az autó beállításain Magyarország után.  Szerintem a legfontosabb, hogy megértsük az autót, és mi épp ezt csináljuk”

Alonso bízik benne, hogy a nyári szünetet követően az Aston Martin visszatér az év eleji formájához.

“Boldogabbak vagyunk, mert újra gyorsnak érezzük magunkat. A stratégia tökéletes volt, a rajt jó volt, a kiállások is remekül mentek, és a tempónk is megvolt az élcsapatok mellé. Azt hiszem, kicsit optimistábban indulhatunk a nyári szünetre, de két lábbal a földön, tudván, hogy az év eleje óta még mindig veszítettünk egy kicsit a versenyképességünkből, ami reméljük a szünet után visszatér.”

A Red Bullnál járt Hülkenberg a Belga Nagydíjon

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek