Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Stella: Ezért különleges Piastri teljesítménye
Fotó: McLaren
Formula 1

Stella: Ezért különleges Piastri teljesítménye

Andrea Stella elmagyarázta, hogy az újonc pilóta, Oscar Piastri milyen tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek annyira „hihetetlen” helyzetbe tették.

Piastri az F3-at és az F2-t is az első évében nyerte meg, majd honfitársa, Daniel Ricciardo leváltása után az F1-ben is remekül alakul az első szezonja. A hazai versenyén 8. lett, összesen pedig 34 pontot szerzett 2023 első felében.

A McLaren csapatfőnökét, Andrea Stellát a fiatal ausztrál teljesítményéről kérdezték.

“Először is nagyon örülünk, hogy Lando és Oscar a csapatunkban van, úgy gondoljuk, hogy ők hihetetlen lehetőségek a jövőre nézve. Lando igazából nem is egy lehetőség, hanem egy tapasztalt csúcsversenyző. Oscarral is ezen az úton haladunk, mert a tehetsége már az elejétől fogva egyértelmű volt.”

“A folyamatosan elemez, törekszik a tanulásra, és mindeközben nagyon nyugodt tud maradni.”

Egy kicsivel korábban, még Magyarországon kérdezték Stellát a másik versenyzőjük, Lando Norris teljesítményéről.

“Lando folyamatosan fejlődik, a vezető pozíció felé. Nem, mint elsőszámú pilóta, hanem egy versenyző, aki húzza maga után a csapatot, és nem csak elvárja a dolgokat.”

“Nagyon figyelemre méltó, hogy a két versenyzőnknek nagyon hasonlóak a megjegyzései az autóval kapcsolatban. Ez nyilvánvalóan nagyon fontos a mérnökök számára, mert ez azt jelenti, hogy ami a pilótáktól jön, az nagyon következetes, nagyon világos, és jó irányt ad a beállításokhoz és a fejlesztésekhez.”

Lando Norris és Oscar Piastri jelenleg a 8. és 11. helyen állnak a bajnokságban, a McLaren pedig 5. a konstruktőrök között.

Verstappen: Hihetetlen látni a McLaren fejlődését

Releváns cikkek