Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Nagyot lépett a Forma-1 a fenntarthatóság felé!
Fotó: Clive Mason / Formula 1 / Getty Images
Formula 1

Nagyot lépett a Forma-1 a fenntarthatóság felé!

A Forma-1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali szerint a sportág befolyásolja és ösztönzi a világ kormányait a fenntarthatóbb üzemanyag-technológiák bevezetésére.

A modern F1-es autók 10%-ban megújuló etanolból álló üzemanyaggal működnek, 2026-ra pedig 100%-ban fenntartható forrásból származó üzemanyagokra térnek át. Domenicali szerint a sport hatással van az új üzemanyag-technológiák nemzetközi tudatosságára.

“Az F1 az idei szezonban a környezeti fenntarthatóság terén is előrelépett a kezdeményezésekkel” – mondta Domenicali.”

“Ausztriában egy olyan energiahatékony energiarendszert teszteltünk, amely 90%-kal csökkentette a paddock, a boxutca és az F1 közvetítési területének működtetéséből származó szén-dioxid-kibocsátást.”

“Emellett egy új, bioüzemanyaggal működő teherautó-flotta szállítja a 2023-as szezon európai eseményeihez a közvetítési produkciós, technikai és egyéb felszereléseinket, ami várhatóan legalább 60%-kal csökkenti a teljes szállítási kibocsátásunkat a hagyományos üzemanyaggőzökhöz képest.”

“A Formula 2 és Formula 3 autók ebben a szezonban már sikeresen futnak 55%-ban fenntartható üzemanyaggal, és továbbra is jó úton haladunk afelé, hogy 2026-ban 100%-ban fejlett fenntartható üzemanyagokat vezessünk be a Formula 1-ben. Az is bátorít bennünket, hogy a kormányok egyre tudatosabbá és nyitottabbá válnak arra, hogy a fejlett fenntartható üzemanyagokat beépítsék a nettó nullához vezető politikai menetrendjeikbe, amit az F1 továbbra is az élen fog szorgalmazni.”

Zak Brown: Norris kritikája sosem demotiváló a McLaren számára

Releváns cikkek