Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Horner: Lawsonak a mélyvízben kell helytállnia
Fotó: Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Horner: Lawsonak a mélyvízben kell helytállnia

A Red Bull főnöke, Christian Horner elismeri, hogy Liam Lawson a mélyvízben lesz, amikor szombaton Zandvoortban debütál a Forma-1-ben.

Az új-zélandi versenyzőt azután hívták be az AlfaTauriba, hogy Daniel Ricciardo csonttörést szenvedett a kezében, amikor a második szabadedézsen kikerülte Oscar Piastri összetört autóját.

Ricciardo egy helyi kórházba került, és hamarosan érkezett a hír a Red Bull táborába, hogy a hétvége hátralévő részében nem vezethet.

A Super Formula jelenlegi éllovasa, Lawson jól ismeri Zandvoortot, hiszen tavaly az F2-es versenyen indult, és az AlphaTauri csapatot és mérnökeit is jól ismeri.
A faenzai alakulatnál 2021 végén részt vett az Abu-Dzabi újoncteszten, 2022-ben pedig két első szabadedzésen is ülést vállalt, Belgiumban és Mexikóban.

Ezt követően további Forma-1-es pályakilométereket gyűjtött a Red Bull-lal az Abu-Dzabiban még 2022-ben, mielőtt az újonctesztet elvégezte volna ugyanezen a helyszínen az élcsapattal.

Horner elismerte, hogy a 21 éves versenyzőnek nehéz kihívás elé kell néznie, tekintve, hogy a hétvégén csak korlátozottan futhat a pályán az elfogyott szabadedzések okán, de bízik benne, hogy megbirkózik vele.

“Ezért van itt. Ő mindkét csapat tartalékversenyzője, pontosan egy ilyen forgatókönyvre [van szerződtetve].”

“Szóval a mélyvízben kell helytállnia, egy edzésen, egy olyan autóban, amit szerintem még nem vezetett korábban, majd a kvalifikáción – az egyik legnehezebb pályán.

“Ilyen az F1, megkapod az esélyeidet, az egyik ember szerencsétlensége a másik [szerencséje]. De biztos vagyok benne, hogy rendben lesz.”

Horner megerősítette, hogy nincs lehetőség arra, hogy Ricciardo ezen a hétvégén visszatérjen a pilótafülkébe.

“Ó nem, eltört egy csont a kezében. Nagy kár érte, mert az edzés jól ment neki, és egyszerűen pechje volt. Oscar, mire meglátta őt, már nagyon késő volt.”

“A kormányról való visszacsapódás okozta a sérülést. Kár érte, de jó látni, hogy jól van. Még mindig jó hangulatban van.”

Ricciardót várhatóan Xavier Mir doktor kezeli majd, aki jól ismert a MotoGP versenyzőivel való munkájáról, és kulcsszerepet játszott Lance Stroll gyors felépülésében is, aki idén korábban kerékpáros balesetből épült fel.

“Azt hiszem, csak napról napra kell haladni. Jó orvosi csapata van, akikkel együtt fog dolgozni. Ezek a srácok hihetetlenül gyorsan felépülnek” – jegyezte meg Horner.

“Láttuk Lance-t az év elején, aki szerintem többszörös törést szenvedett [inkább], mint Daniel. Ő egy kemény ausztrál. Biztos vagyok benne, hogy alig várja, hogy minél gyorsabban visszaülhessen az autóba.”

Verstappen: Mindent ugyanúgy csinálunk, nincs ebben semmi titok

Releváns cikkek