Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Marko: Az AlphaTaurival való együttműködés végig parázslott
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Marko: Az AlphaTaurival való együttműködés végig parázslott

Az AlphaTauri 2024-ben új nevet kap, miközben új vezetés alá is kerül.

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko ragaszkodott ahhoz, hogy a következő szezonban rengeteg változás lesz az AlphaTaurinál, mivel az osztrákok javítani akarnak testvércsapatuk teljesítményén.

Figyelembe véve, hogy a Red Bull és az AlphaTauri ugyanannak a cégnek a tulajdonában van, a teljesítményük közötti különbség eléggé megdöbbentő.

Míg a Red Bull 540 ponttal a második egymást követő konstruktőri bajnoki cím felé galoppozik, köszönhetően annak, hogy az idei szezonban minden futamot megnyertek, addig az AlphaTauri kínos három ponttal a tabella végén áll.

Hacsak a dolgok nem változnak hirtelen jobbra a faenzai székhelyű csapatnál, akkor az eddigi legrosszabb bajnoki helyezésükre számíthatnak.
Ez nem tetszett a Red Bullnak, akik mindent megtesznek azért, hogy testvércsapatuk a következő szezonban visszakerüljön a középmezőnybe.

Az egyik elképzelés, ami felmerült, hogy az AlphaTaurit Olaszországból az Egyesült Királyságba költöztetik, hogy közelebb kerülhessenek a főcsapathoz.
Úgy tűnik azonban, hogy ez már nem opció, bár a Red Bull egyértelmű, hogy azt szeretnék, ha az AlphaTauri visszatérne a Red Bull minél több darabjának másolásához, amennyire ez legálisan lehetséges, ahelyett, hogy saját irányba haladna.

Marko elárulta, hogy az AlphaTauri néhány mérnöke úgy gondolta, hogy nincs szükségük a Red Bull tervezésére ahhoz, hogy sikeresek legyenek, ami tévesnek bizonyult.

“Mindig is voltak különbségek Olaszország és Anglia között” – mondta Marko a Young Economistnak.

“Az AlphaTaurinak néha voltak olyan tervezői, akik azt hitték, ha olyan anyagi lehetőségeik lennének, mint a Red Bullnak, akkor valóban jobbak lennének. Ez a konfliktus az együttműködés során végig parázslott. Ezért is kerül most átszervezésre.”

Az átszervezés része, hogy a csapatfőnök, Franz Tost 17 év után lemond a csapat vezetéséről, és 2024-től az ex-Ferrari versenyigazgató, Laurent Mekies veszi át az irányítást az új vezérigazgató, Peter Bayer mellett.

A csapat új arculatot is kap, és állítólag a Hugo Boss vezeti a versenyt, hogy a csapat címszponzora legyen.

Mindez része a Red Bull tervének, hogy újjáépítse testvércsapatát, és visszaszerezzen némi kontrollt fölötte, mivel Marko ragaszkodott ahhoz, hogy az AlphaTauri nem fog többé házon belüli konstrukciókat végezni.

“Van egy nagyon világos utasítás. Mindent, amit a szabályzat megenged, az AlphaTaurinak kell átalakítania.”

“Nincs több házon belüli konstrukció, nincs több sajátosság Faenzában. A szinergiákat a lehető legjobban ki kell használni”.

Magnussen: Mindent megtettünk, de több tempóra van szükség

Releváns cikkek