Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Monzában sem volt ellenszer Verstappenre – Összefoglaló
Fotók: Getty Images / Red Bull Content Pool, Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Monzában sem volt ellenszer Verstappenre – Összefoglaló

Max Verstappen újabb rekordot döntött meg, az Olasz Nagydíjon megszerezte a 10. győzelmét zsinórban, és ezzel megelőzte Sebastian Vettelt.

Rögtön a rajt előtt egy érdekes jelenségnek lettünk szemtanúi, ugyanis Yuki Tsunoda autója a felvezető körön elfüstölt, ezért el kellett halasztani a rajtot 20 perccel. Miután elszállították az autóját, a mezőny elment egy újabb felvezető körre, és elrajtolt az Olasz Nagydíj.

Meglepően sima rajtot vett a mezőny, senki sem ütközött a másikkal. Oscar Piastri megelőzte Alex Albont, aki a következő körben vissza is vette a 6. helyet a brittől.

Carlos Sainz meg tudta tartani az első helyét Verstappen előtt. A harmadik körtől azonban Verstappen elkezdte támadni a spanyolt, de sikertelenül. Közben az 5. helyen autózó Pérez is elkezdte támadni Russellt, de sokáig neki sem sikerült. A 4. kör elején mindketten elfékezték az első kanyart, és a fekvőrendőrökön átpattogva vágták le azt.

A 15. körben Sainz is elfékezte az első kanyart, amit kihasználva Verstappen meg tudta előzni a Ferrarit, és átvette a vezetést. Egy körrel később Pérez is áthámozta magát Russellen, és a Ferrarik után indul.

Az első kerékcserék után a mexikói közel tudott kerülni a Ferrarikhoz, és elkezdte támadni őket. Első Leclercet próbálta megelőzni, aki első próbálkozásra levezette a pályáról Pérezt, egy körrel később azonban már nem tudott védekezni ellene.

Sainzzal nem volt ilyen “könnyű” dolga Péreznek, 14 kör, rengeteg levezetés, és pár ideges rádiózás kellett ahhoz, hogy Pérez átvegye a második helyet, de végül sikerült neki.

A 41. körben Lewis Hamilton megelőzte Oscar Piastrit, azonban túlságosan leszorította az ausztrált, és összeértek. Piastrinak eltört az első szárnya, Hamilton pedig 5 másodperc büntetést kapott.

A két Ferrari a verseny legvégéig vérre menő csatát vívtak, de végül Sainz-Leclerc sorrendben intette le őket a kockás zászló.

Verstappent leintette a kockás zászló, és ezzel ő szerezte a legtöbb futamgyőzelmet egyhuzamban.

“Sosem hittem volna, hogy ez lehetséges. Türelmes maradtam, láttam, hogy [Sainz] szenved a hátsó gumikkal, és vártam a pillanatot.”- mondta Verstappen a rekord megdöntéséről és a Ferrarival való csatáról.

Releváns cikkek