Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Albon: Nincs autó, ami kibírt volna egy ekkora ütközést
Alexander Albon (THA) Williams Racing. Formula 1 World Championship, Rd 12, Hungarian Grand Prix, Sunday 23rd July 2023. Budapest, Hungary.
Fotó: Williams Racing
Formula 1

Albon: Nincs autó, ami kibírt volna egy ekkora ütközést

Balesetekkel teli volt a Williams vasárnapja. Albon elmondta, hogy élte meg a versenyt.

A vasárnapi Japán Nagydíj kiábrándító volt a Williams számára, mivel mindkét autó kiállt, a Valtteri Bottas Alfa Romeójával történt balesetekben szerzett károk miatt.

Alex Albon részt vett egy három autós incidensben a vonalon kívül, míg Logan Sargeant néhány körrel később megpördítette Bottas autóját.

Albon a 13. helyről indult, de a rajt után egy három autós szendvics szélén találta magát. Esteban Ocon szélesre terelte a mellette haladó Bottast, így a szélen lévő Albonnak nem maradt helye, és összeértek. Albon a levegőbe repült és letört az első szárnya.

SI202309240061 hires jpeg 24bit rgb | Rajtvonal Magazin
Albon balesete a rajtnál – Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

“Egyetlen autó sem elég erős ahhoz, hogy túlélje ezeket a baleseteket. “- mondta Albon ,akinek ez volt az első DNF-je után Ausztrália óta.

“A rossz rajt miatt volt, szóval ezen még kell dolgoznunk, de akkor rossz helyen voltunk rossz időben, és beszorítottak. Sérült az autóm az 1. körben.”

”Megpróbáltuk folytatni és megnézzük, hogy a verseny jobb lesz-e, és sok kiesett volt, ezért megpróbáltunk maradni, és megnézzük, mi fog történni, de igen, igen, igen, meglehetősen lelassultunk.“

Pérez nélkül is világbajnok lett a Red Bull Japánban – Összefoglaló

Releváns cikkek