Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Norris hisz benne, hogy elkapják az Aston Martint
Fotó: McLaren
Formula 1

Norris hisz benne, hogy elkapják az Aston Martint

Lando Norris hisz benne, hogy a McLaren a szezon végére el tudja kapni az Aston Martint, és negyedikek lehetnek a konstruktőri bajnokságban.

Japánban a 2021-es Olasz Nagydíj óta először végzett mindkét McLaren pilóta a dobogón, Norris másodikként, Piastri harmadikként futott be.

A verseny utáni sajtótájékoztatón Norrist emlékeztették az Aston Martinnal szembeni lemaradásukra, és megkérdezték, hogy szerinte a McLaren meg tudja-e előzni őket.

“Igen. Nem hittem volna, hogy ilyen közel vannak. De igen, ha 49 pont, akkor határozottan így gondolom.”

“Már nincs sok verseny hátra. Biztos vagyok benne, hogy lesz pár, ahol az Aston egy kicsit erősebb lesz. De úgy gondolom, hogy pillanatnyi előnyünk van szinte minden csapathoz képest, egy párat leszámítva.”

“És nem minden csapatnak van ilyen előnye. Szóval, azt hiszem, ez segíthet nekünk. Segíthetjük egymást, és úgy gondolom, hogy ez jó előnyünk sok más csapattal szemben. Tehát emelkedő tendenciát mutatunk.”

“Jól haladunk, és az olyan napok, mint a mai, pontosan ezt bizonyítják. Bár tudom, hogy néha lesznek még keményebb versenyek, és nem olyan egyszerűek, mint a mai. De az a fejlődés, amit ebben a szezonban elértünk, az én szememben hihetetlen azt nézve, ahonnan indultunk, 18 másodperccel az élmezőnytől. Azt hiszem, pontosan ezt bizonyítja. Szóval büszke vagyok mindenkire.”

A csapatfőnöktől, Andrea Stellától is megkérdezték, szerintük van-e esélyük a 4. helyre.

“Ahogy már mondta, a filozófiánk az, hogy az eredmények magukért beszélnek. Csak azt kell tennünk, ami jó. Ami jó rövid távon, középtávon és hosszú távon.”

“Tudom, hogy a McLarennél nem lesz szükségem arra, hogy azt mondjam, el kell kapnunk az Astont, hanem azt fogják mondani, hogy már 100%-on nyomjuk.”

Norris: Valószínűleg ez az első péntek, amikor ennyire közel vagyunk a Red Bullhoz

Releváns cikkek