Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
A Mercedes felfedte, mi a tervük a szezon hátralevő részében
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

A Mercedes felfedte, mi a tervük a szezon hátralevő részében

A Mercedes egyik stratégiai vezetője elmondása szerint a Mercedes nemsokára új fejlesztésekkel látja el a W14-est.

A szezon szörnyű indulása után Monacóban átdolgozták a W14-es dizájnt, és bár az eredmények javultak, a futamgyőzelem még mindig várat magára. Jelenleg szoros küzdelemben vannak a konstruktőri második helyért a Ferrarival.

Rosie Wait versenystratégiai vezetőjük szerint a Mercedes fejlesztéseket kíván hozni a következő versenyeken, nem csak hogy segítsék őket a bajnokság második helyéért vívott harcban a Ferrarival, hanem a 2024-es tervezés elősegítéséhez is.

Arra a kérdésre, hogy érdemes-e a Mercedesnek a W14-et frissítésekkel felszerelni a szezon hátralévő részében, Wait azt mondta: “Ez a döntés nem olyan fekete-fehér, mint ahogy tűnik.”

“Bár a telet arra kell használnunk, hogy a W15-öst alaposabban fejlesszük, rengeteg dolgot tehetünk a jelenlegi autóval, amitől gyorsabb lesz, és segíti a nekünk tanulást a jövő évi autó fejlesztéséhez, és ez az, amit eddig is csináltunk és továbbra is fogunk.”

“Az autóba szállított új alkatrészek mindkettőt teljesítik. Remélhetőleg növelik a teljesítményt, és gyorsabbá teszik a jelenlegi autót, de mindegyik kifejezetten olyan területeket céloz meg, ahol még jobban meg kell értenünk dolgokat.”

“És azok a dolgok, amelyeket az idei tesztelésükből megtanulunk, közvetlenül beépülnek majd a W15 fejlesztésébe. Nem szabad szem elől tévesztenünk azt a tényt sem, hogy nagyon szoros csatában vagyunk a második helyért a Ferrarival, és ez a bajnoki helyezés nagyon fontos mindannyiunk számára.”

“Szóval fejlesztések vannak készülőben, és továbbra is beépítjük őket az autóba.”

Andrew Shovlin, a Mercedes pályamenti mérnöki vezetője is a lehetséges változtatásokról is beszélt

“Sokat dolgoztunk azért, hogy megpróbáljunk megoldani néhány problémát ezen az autón, hogy jövőre ne legyenek ilyenek. Továbbbléptünk, az autó, ami 2022-ben volt, borzasztóan távol volt egy jó kvalifikációtól, általában egy kicsit jobb volt a versenyen.”

Andrew Shovlin, Mercedes
Andrew Shovlin – Fotó: Mercedes AMG Petronas

“Az teljesítmény nagyon-nagyon pályaspecifikus volt. Tehát néhány területen javultunk. Nagy problémák, hogy egyszerűen nem vagyunk elég gyorsak. De a másik dolog az, hogy a mezőny most nagyon közel van egymáshoz.”

“Szóval, ha megnézed a 12 hónappal ezelőtti hiányosságainkat, most tisztességes időmérős helyezést szerezhetsz, lehet, hogy negyedik vagy ötödik leszel a rajtrácson, de nyolc-kilenc tizeddel maradtál le.”

Hamilton: A Mercedesnek minden idők legjobb fejlesztésére van szüksége ahhoz, hogy utolérje a Red Bullt

Releváns cikkek