Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Verstappen nem akar még egy olyan versenyt ahol kötelező kiállások vannak
Fotó: Rudy Carezzevoli / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Verstappen nem akar még egy olyan versenyt ahol kötelező kiállások vannak

Max Verstappen szerint a Forma-1-nek nem kellene elfogadnia a Katari Nagydíjra bevezetett speciális szabályt, miután megnyerte a futamot.

A Red Bull versenyzője a szezon 14. győzelmét aratta a pole pozícióból a Losail International Circuiton rendezett tegnapi futamon.

Az FIA a futamra olyan szabálymódosítást vezetett be, amely minden versenyzőt legfeljebb 18 körre korlátozott, így gyakorlatilag három boxkiállásra kötelezte őket. Erre azért került sor, mert attól tartottak, hogy a gumik tönkre fognak menni, ha ennél tovább mennek velük.

Mivel a versenyzők általában egy vagy két bokszkiállást hajtanak végre egy-egy futamon, a háromkiállásos verseny szokatlan volt. Verstappen szerint az Forma-1-nek nem kellene ezt a normává tennie.

“Jobban szeretem, ha csak addig nyomjuk egy gumival, ameddig csak tudjuk, nem pedig erőltetett bokszkiállásokat” – mondta.

“Úgy tervezzük az autókat, hogy jól bírják a gumikat. Ma nem tudtuk ezt teljesen optimalizálni, mert általában ez az erősségünk. De majd meglátjuk, mit tudunk javítani a jövőben.”

Annak ellenére, hogy Verstappen háromszor állt bokszba, az 57 körös versenyen, egyszer sem került a feje tetejére a futam, a számára.
A McLaren versenyzői azonban hat másodpercen belül értek célba, és Verstappen elismerte, hogy a vártnál keményebben kellett hajtania.

“Azt hiszem, ami a versenyt meghatározta, az az első stintem volt. Utána már csak a tempómat tudtam irányítani, ügyelve arra, hogy a gumik mindig jól legyenek kezelve.”

“De a McLarenek ma is gyorsak voltak, muszáj volt hajtanom. Határozottan kemény verseny volt odakint.”

Az F1 második katari futamát korábban rendezték, mint az előző látogatást, és több pilóta is küszködött a forró körülményekkel annak ellenére, hogy a nagydíjra sötétedés után került sor.

Verstappen az egyik legkeményebb versenyként jellemezte a futamot, amin valaha is részt vett.

Baj van a gumikkal, csúszik a sprintidőmérő

Releváns cikkek